mitsotakis politikos
Φωτογραφία Αρχείου

Στο CNN μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη, 17/03, αναφορικά με την πρόταση για το «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό», που έχει να κάνει με τα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναμένω τέτοια πιστοποιητικά να καθιερωθούν», ανέφερε ο κος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, θα είναι αυξημένη αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα θα είναι ανοιχτή τους θερινούς μήνες, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις για το lockdown εντός των επόμενων 48 ωρών.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ.

Η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο κος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα – όπως άλλωστε και οι περισσότερες χώρες – βρέθηκε στην δίνη ενός τρίτου κύματος τις τελευταίες 4-5 βδομάδες, το οποίο, όπως τόνισε «χειριζόμαστε, παρά την πίεση στα νοσοκομεία». Προμήνυσε ωστόσο, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, προτάσσοντας ως το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης, το γεγονός ότι διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ μέσα σε ένα χρόνο.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή χρήσης του από πολλά κράτη ο πρωθυπουργός είπε: «Περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με ό,τι έχει πει για το εμβόλιο αυτό». Τέλος αναφερθείς στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου δήλωσε πως πριν δύο χρόνια δεν θα το διανοούνταν κανείς να μιλάμε για 30ετες ομόλογο «η Ελλάδα επιστρέφει και αφήνουμε την κρίση πίσω» σημείωσε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − 7 =