kyriakos-mitsotakis

Την επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης συνεχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλάζοντας την ατζέντα από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς η επανεκκίνηση της οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε την περασμένη Πεμπτη ο πρωθυπουργός είχαν ως στόχο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης, υπενθυμίζοντας σε αυτό το κρίσιμο για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 κομμάτι ψηφοφόρων, τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο μάλιστα ο πρωθυπουργός δήλωσε ευθέως: “Επιστρέφουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζοντας ότι παρά την πανδημία και την κρίση, η κυβέρνηση είναι συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για “την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου γρήγορης ανάκαμψης για τη χώρα μας μετά την πανδημία”, θέλοντας να δώσει προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Επικαλέστηκε εξάλλου την αναβάθμιση του ελληνικού χρέους από τον οίκο Standard & Poor’s και αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, «Ελλάδα 2.0», που περιλαμβάνει όπως τόνισε εκατοντάδες έργα που θα αναμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο, την εικόνα, αλλά και την καθημερινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογικές μειώσεις. που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Πέμπτη, αφορούν το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, την προκαταβολή που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, την κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος για το 2022 και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει νέα μηνύματα με αποδέκτη τη μεσαία τάξη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει προ ημερησίας διάταξης παρουσίαση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η ατζέντα του υπουργικού περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων, παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 1 =