domna-mixailidou

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο 25χρονου ο οποίος φιλοξενούνταν σε Κέντρο αποκατάστασης ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη, προχωρά σήμερα (3/12) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, όπου και αναμένεται να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα Ανηλίκων, για να καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά.

Ο 25χρονος φιλοξενούνταν στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης και σε βάρος του ασκήθηκε βία, υπό συνθήκες που πρέπει να διαλευκανθούν από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 25χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της Κυριακής, και μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου και κατέληξε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο άτυχος νέος φέρεται να είχε έντονο διαπληκτισμό με άλλον τρόφιμο του κέντρου και μεταξύ τους να σημειώθηκε συμπλοκή. Μάλιστα, εργαζόμενος του ιδρύματος, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φέρεται να καταγγέλλει ότι ο υπάλληλος που τους πρόσεχε, δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τη συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός, με την μηνυτήρια αναφορά της θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν και άλλες πράξεις κακοποίησης του 25χρονου ή και τυχόν άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − ten =