Στον “αέρα” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN φιλοξενήθηκε η οικογένεια Πρωτοψάλτη, χάρη στην πρωτοβουλία της οποίας να φέρει στον χώρο του ναυαγίου στο Διακόφτι γερανοφόρο όχημα, σώθηκαν δεκάδες ζωές μεταναστών το βράδυ της Τετάρτης, 05/10.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, μιλούσε στην πρωινή εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, στους παρουσιαστές Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος κατάγεται μάλιστα από τα Κύθηρα.

Δίπλα του, βρίσκονταν τα δύο ανίψια του, ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης και πίσω στο φόντο, διακρινόταν το ίδιο εκείνο όχημα που επιτέλεσε την αποφράδα εκείνη νύχτα έργο σωτήριο και θαυμαστό.

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και η υπόσχεση

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης αποκάλυψε ότι στις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, 09/10, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του μετέφερε τις προσωπικές του ευχαριστίες για το έργο που επιτέλεσε στον χώρο του ναυαγίου και υποσχέθηκε να τον γνωρίσει και από κοντά σε ταξίδι που σκοπεύει να κάνει στα Κύθηρα. Του επεσήμανε, μάλιστα, πως χάρη σε αυτό το έργο βοήθησε την πατρίδα να διαψεύσει αυτά για τα οποία κατηγορείται. Ο ίδιος, δε, ο κ. Πρωτοψάλτης, “προέτρεψε” τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, «να μην κατηγορεί τους Έλληνες ότι βουλιάζουν σκάφη και πνίγουν ανθρώπους».

Τον λόγο, στη συνέχεια, έλαβε ο ανιψιός του, Δημήτρης, που ήταν εκείνος ο οποίος βρέθηκε αρχικά στο λιμάνι για κάποια δουλειά και είχε την ιδέα χρησιμοποίησης του γερανοφόρου οχήματος όταν πρωτοαντίκρυσε το φοβερό θέαμα του ναυαγίου, στο οποίο έσπευσε με τον έτερο ανιψιό, τον Παναγιώτη.

Για τον Δημήτρη Πρωτοψάλτη, σημαντικό ρόλο στην όλη επιχείρηση έπαιξε και το πλοίο της γραμμής, Aqua Jewel, το οποίο διέκοψε τον πλου προς Κρήτη και αφίχθη στο σημείο του δυστυχήματος με όλα τα φώτα αναμμένα προς διευκόλυνση του έργου διάσωσης. Ο Δημήτρης, επίσης, αποκάλυψε ότι ήταν μεγάλο το ρίσκο χρησιμοποίησης ενός οχήματος που ζυγίζει τόσους τόνους και το οποίο επιχειρούσε για πολλές ώρες στην άκρη ενός γκρεμού.

Στην συνέχεια, οι δύο νεαροί προέβησαν σε μια μικρή “επίδειξη” του πώς λειτουργεί ο συγκεκριμένος γερανός στην κάμερα του OPEN, την ώρα που ο θείος τους, Μιχάλης, εξήρε όλο το νησί για την αρωγή του κατά τις κρίσιμες εκείνες ώρες, με έμφαση στην προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι βρέθηκαν, όπως και ο ίδιος, στο σημείο, «αυτοβούλως, χωρίς εντολή ή πρόσκληση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − four =