Μια κριτική συζήτηση για τις καταστροφικές επιπτώσεις των μεταναστευτικών πολιτικών και των πολιτικών απομόνωσης της Ευρώπης που οδηγούν στην απώλεια αμέτρητων ανθρώπινων ζωών γίνεται σήμερα το απόγευμα στην Ερφούρτη της Γερμανίας (Zughafen Erfurt Halle, 6 μμ τοπική ώρα – 7 μμ ώρα Ελλάδας), με τη συμμετοχή συγγενών των νεκρών από το τραγικό ναυάγιο στα Κύθηρα στις 5 Οκτωβρίου 2022 και αλληλέγγυων.

Γράφουν οι διοργανωτές: «Εκείνη τη νύχτα, δύο σκάφη συνετρίβησαν στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας. Άνθρωποι που έφευγαν από τον τρόμο και τον πόλεμο βούτηξαν στα παγωμένα νερά. Η οικογένεια της Σουλτάνα επηρεάστηκε άμεσα, ο θείος της ήταν ένα από τα θύματα και η θεία της επέζησε. Μαζί με τη Βαλέριγια, ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει και να δείξει την αλληλεγγύη της στους συγγενείς και τις πρωτοβουλίες που αντιστέκονται στις πολιτικές απομόνωσης της Ευρώπης. Με αφορμή αυτό το οδυνηρό γεγονός και την επιθυμία μας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, σας προσκαλούμε να ακούσετε τις φωνές όσων πλήττονται από τις ευρωπαϊκές συνοριακές πολιτικές, να συνδεθείτε μαζί μας και να εργαστούμε μαζί για ένα πιο δίκαιο μέλλον.

Αλληλέγγυοι θα έρθουν για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην υποστήριξη όσων έχουν πληγεί από τα ναυάγια και τις απωθήσεις με όλους μας, και μαζί θα βρούμε και θα οικοδομήσουμε νέες δυνατότητες δράσης και δομές αλληλεγγύης. Θα υπάρχει επίσης μια μικρή έκθεση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν επί τόπου. Θα κλείσουμε τη βραδιά με μια ζεστή, υποστηρικτική ατμόσφαιρα με δείπνο και ποτά.

Θα παρέχεται διερμηνεία στα αγγλικά, γαλλικά, νταρί, αραβικά, κουρδικά και γερμανικά.

►Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: meer_voller_traenen@riseup.net.

►Περισσότερα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης https://www.instagram.com/p/CpTdYTVNWfL/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D στο Instagram.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − thirteen =