metra-prolipsis-katanalosis-nerou

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο Δήμος Κυθήρων στα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν για το καλοκαίρι του 2021 στην χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί Καταναλωτές,

Η φετινή θερινή περίοδος απαιτεί από όλους μας επιπλέον προσοχή στο σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Για τον σκοπό αυτό, θα ισχύσουν για το καλοκαίρι του 2021 αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν από όλους μας, προκειμένου το καλοκαίρι να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

  1. Κλείνουμε τον γενικό διακόπτη του νερού εφόσον θα λείπουμε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Επισκευάζουμε άμεσα βρύσες του σπιτιού μας που στάζουν.
  3. Επισκευάζουμε άμεσα το καζανάκι της τουαλέτας εφόσον τρέχει.
  4. Ελέγχουμε συχνά το δίκτυο του σπιτιού μας για τυχόν διαρροές και σε περίπτωση διαπίστωσης βλάβης ή διαρροής, την επισκευάζουμε αμέσως.
  5. Ελέγχουμε τακτικά την καλή λειτουργία του μετρητή (π.χ. όταν ο μετρητής γυρνάει με όλες τις βρύσες κλειστές, υπάρχει διαρροή).
  6. Δεν πλένουμε τις αυλές, τα μπαλκόνια μας, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια με νερό του δικτύου ύδρευσης.
  7. Δεν ποτίζουμε κήπους, περιβόλια, γλάστρες και καλλωπιστικά ή άλλου είδους φυτά με το νερό του δικτύου ύδρευσης. Το νερό παρέχεται αποκλειστικά για ύδρευση και όχι για άρδευση. Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα υψηλά!
  8. Περιορίζουμε κατά πολύ τις πλύσεις του ΙΧ μας κυρίως κατά το καλοκαίρι.
  9. Ενημερώνουμε άμεσα το Δήμο εάν διαπιστώσουμε σπατάλη νερού γιατί έτσι προσφέρουμε πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Εάν εντοπίσετε σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου ύδρευσης διαρροή (σε δρόμους ή χωράφια κ.λπ.) ειδοποιήστε αμέσως την Τεχνική Υπηρεσία τού Δήμου στο τηλέφωνο 27360-31213 ή 31755 Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00-15:00 ή εκτός ωραρίου τον υπεύθυνο υδρονομέα της περιοχής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  • ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ!!!
  • ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.
  • Ο ΔΗΜΟΣ, (ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − nine =