meteorologikos-stathmos-xoras

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η δημοτική αρχή γνωστοποιεί την παραχώρηση της έκτασης και του κτηρίου του παλαιού Μετεωρολογικού Σταθμού της Χώρας στη θέση “Μύλος”, στον Δήμο Κυθήρων.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Η Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι μετά από εργώδεις και πολυετείς προσπάθειες, η έκταση και το κτίριο του παλαιού Μετεωρολογικού Σταθμού της Χώρας στη θέση “Μύλος”, παραχωρήθηκαν ως προς τη χρήση τους στο Δήμο Κυθήρων, για διάστημα 15 ετών (καταρχήν), από το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) που ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που επισφραγίζει τις προσπάθειες σχεδόν 7 ετών, καθώς για πρώτη φορά ζητήθηκε ο χώρος το έτος 2015, με επιστολή του Δημάρχου στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, χωρίς όμως ουσιαστική ανταπόκριση.

Πλέον, το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας, αποδέχθηκε τη νομικά τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής μας Αρχής για τη δημιουργία Πρότυπου Μουσείου Μετεωρολογίας και την εν γένει αξιοποίηση του χώρου και έτσι, μια εκκρεμότητα δεκαετιών για την πρωτεύουσα του νησιού μας, επιλύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Κομβική ήταν η συμβολή του Νομικού Συμβούλου του Δημάρχου κ. Αντώνη Σεμιτέκολου, στην όλη προσπάθεια.

Ο Δήμος μας θα αναλάβει το κόστος εκπόνησης των σχετικών μελετών καθώς και του κυρίως έργου της συντήρησης του κτιρίου, της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και της δημιουργίας Πρότυπου Μουσείου Μετεωρολογίας σε συνεργασία με την ΕΜΥ.

Η παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου, υπήρξε μια από τις προμετωπίδες του προεκλογικού μας προγράμματος για την Τ.Κ. Κυθήρων, που πλέον υλοποιείται.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 3 =