menoume-edo

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τον προυπολογισμό του Δήμου Κυθήρων για το 2022 εξέφρασε η δημοτική παράταξη της ελάσσωνος αντιπολίτευσης «Κύθηρα-Αντικύθηρα -Μένουμε εδώ», βάζοντας ως όρους την ενσωμάτωση των προτάσεών της. Στην ανακοίνωσή της η παράταξη διαπιστώνει αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αρχής την οποία χαρακτηρίζει θετική. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση και τις προτάσεις της παράταξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Κύθηρα-Αντικύθηρα ένουμε εδώ”

Όροι και προϋποθέσεις για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Καλωσορίζουμε την δημοτική πλειοψηφία στις διαδικασίες διαλόγου και συναίνεσης που εμείς από καιρού με συνέπεια και διαφάνεια προωθούμε.

Η παράταξη μας «Κύθηρα-Αντικύθηρα Μένουμε εδώ» συμμετέχει με πνεύμα συνεργασίας στη διαδικασία συναινετικής επεξεργασίας και σύνταξης του προϋπολογισμού του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων για το 2022.

Επισημαίνουμε ότι η τελική μας στάση θα καθοριστεί όταν ο προϋπολογισμός λάβει την τελική μορφή του.

Οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Μέχρι πριν λίγες μέρες, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνάντηση προετοιμασίας του προϋπολογισμού, η δημοτική πλειοψηφία και ο Δήμαρχος  απέρριπταν τις προτάσεις της παράταξης σαν «ανεδαφικές και ανώριμες».

Τώρα, μετά από λίγες μέρες, αλλάζουν στάση και ενσωματώνουν σημαντικές προτάσεις μας στον προϋπολογισμό.

Είναι λάθος κατά την άποψη μας να ακροβατούν μεταξύ των πραγματικών αναγκών των νησιών μας και μικροπολιτικών δεσμεύσεων… Στόχος δεν μπορεί να είναι το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος.

Είναι θετικό ότι τελικά η δημοτική αρχή δέχθηκε τις εξής προτάσεις της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος):

  1. Ανάδειξη πεζοπορικών διάδρομων
  2. Αύξηση επιχορηγήσεων πολιτιστικών κλπ.
  3. Αύξηση επιχορήγησης κοινωνικού παντοπωλείου .
  4. Μελέτη αναβάθμισης Καψαλιού
  5. Συντήρησή αρδευτικού Μυλοποτάμου
  6. Εκπόνηση μελέτης ανάπλασης Πλατείας Κάτω Λιβαδιού.
  7. Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας Δημοτικής Συγκοινωνίας .
  8. Αισθητική αναβάθμιση πηγών Μυλοποτάμου

Παραμένουν όμως ανεκπλήρωτα σημαντικά αιτήματα μας:

  • Σε σχέση με την τουριστική προβολή, θεωρούμε σημαντική την επεξεργασία δράσεων επικοινωνίας, αλλά και την αύξηση των σχετικών κονδυλίων. Καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία να συμφωνήσει στη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής προβολής (ενδεχομένως και με τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής).

-Ζητούμε συνεχή ενημέρωση για το τι είναι διαθέσιμο από Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Τρίτση κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε πρόσβαση στους συμβούλους, Δίκτυο νήσων κλπ.

-Ζητούμε ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ανά 3 μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προτάσεις μας, στόχο έχουν μια διαφορετική προσέγγιση του προϋπολογισμού στο Δήμο για την ενίσχυση 4 αξόνων δράσης:

Α. Των υποδομών και δράσεων Οικονομικής ανάπτυξής και  Τουριστικής προβολής.

Β. Την ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με ενίσχυση του ρόλου του Πολιτιστικού Κέντρου

Γ. Την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων

Δ. Την ενίσχυση κρίσιμων υποδομών όπως η τοπική συγκοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για να υπάρξουν συγκλίσεις που θα μας επιτρέψουν να υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.  Νιώθουμε δικαιωμένοι σαν παράταξη με την πορεία των συζητήσεων, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν τα προϋπολογισθέντα έργα πράξη, (κάτι που δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους). Εμείς θα είμαστε συνεχώς παρόντες και με θετικό πνεύμα θα ελέγχουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων, αλλά και την χρηστή αξιοποίηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού.

18/12/2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης
Δημήτρης Κοντολέων
Μάνος Τριφύλλης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =