dimitris kontoleon astikon kythira

Θέμα φαίνεται πως προκύπτει για άλλη μια φορά με τη διαδικασία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Εμμανουήλ Π. Στάθης είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση, για την Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 με την διαδικασία δια περιφοράς με χρήση email.  Μια διαδικασία που παγίως απορρίπτει σύσσωμη η αντιπολίτευση και που πριν μερικούς μήνες είχε καταγγείλει ως παράτυπη και εκτός διαδικασιών που προβλέπονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θέρους 2021 λόγω COVID-19 με εισηγητή την Τεχνική Υπηρεσία. Σήμερα η απόφαση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Δήμου προκαλώντας έκπληξη στην αντιπολίτευση.

Δ. Κοντολέων: «Απείχαμε. Μετράνε τους απόντες για παρόντες»

Σε σημερινή επικοινωνία που ειχαμε με  τον επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Εδώ» Δημήτρη Κοντολέων μας καταγγέλθηκε ότι είναι αδύνατον να πάρθηκε απόφαση επί του θέματος καθώς η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία αφού η αντιπολίτευση απουσίαζε. Για να είναι έγκυρη η συνεδρίαση, θα έπρεπε βάσει του Δημοτικού Κώδικα να παρίστανται πάνω από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών του Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε με κανένα μέλος της η παράταξη «Πρώτα ο Άνθρωπος» του κ. Παναγόπουλου. Ο κ. Κοντολέων μας ανέφερε ότι απέστειλε email στον πρόεδρο που ενημέρωνε για την αποχή της παράταξής του από τη συνδερίαση, εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο Μάνο Τριφύλλη που συμμετείχε και ψήφισε παρών. Παραθέτουμε παρακάτω αντίγραφο του email που έστειλε στον πρόεδρο και το οποίο δηλώνει την αποχή των δύο μελών από το συμβούλιο.

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Για να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα της σύνθεσης του συμβουλίου σε αυτή τη συνεδρίαση επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Στάθη ο οποίος όταν του μεταφέραμε τις πληροφορίες που είχαμε από τον κ. Κοντολέων, μας απάντησε ότι η αποστολή του εν λόγω email εξελήφθη, τόσο από τον ίδιο όσο και την δημοτική αρχή, ως συμμετοχή στη διαδικασία, και η αποχή των Κοντολεών – Διδιμιώτη ως αποχή από την ψηφοφορία.

«Με Zoom οι συνεδριάσεις»

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος, η συνεδρίαση αυτή, για ένα μόνο θέμα έγινε δια περιφοράς προς διευκόλυνση όλων των μελών του Δ.Σ. Μας ανέφερε επίσης πως όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης όπως και πριν.

Αίτημα για ζωντανή μετάδοση των συμβουλίων μέσω Διαδικτύου

Στην επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Δ.Σ, αναφερθήκαμε στο θέμα της μετάδοσης των συνεδριάσεων του συμβουλίου μέσω διαδικτύου και ζητήσαμε να μας παρασχεθεί το σχετικό link ώστε οι Κυθήριοι να μπορούν να τις παρακολουθούν. Το Kythera.News θα κάνει και επίσημο αίτημα με την ελπίδα, ότι ο πρόεδρος θα ανταποκριθεί σε μια όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση όλου του συμβουλίου απέναντι στους πολίτες να γνωρίζουν τι συζητείται και τις αποφασίζεται στις συνεδριάσεις.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × two =