menoume-edo

Με μια σκληρή ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην μαζική εισροή μεταναστών στα Κύθηρα το τελευταίο διήμερο, η δημοτική παράταξη “Κύθηρα-Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ” στρέφει τα βέλη της κατά των τοπικών αρχόντων για την έλλειψη πρωτοβουλιών από μέρους τους όσον αφορά στην φιλοξενία, σίτιση και περίθαλψη των ανθρώπων αυτών.

Από την σκληρή κριτική της παράταξης, εξαιρείται ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κυθήρων, Γιάννης Κατσανεβάκης, του οποίου το φιλότιμο, θεωρούν οι συντάκτες του άρθρου πως χρησιμοποιείται από τους τοπικούς άρχοντες προκειμένου αυτοί «να κρύψουν τη γύμνια τους ή την απανθρωπιά τους». Παράλληλα, εξυμνείται η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν σε εθελοντική βάση απλοί πολίτες που από την πρώτη στιγμή προσέτρεξαν προς ανακούφιση των αφιχθέντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

“Κύθηρα-Αντικύθηρα ένουμε εδώ”

Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο που ποινικοποιούσε την βοήθεια σε ανθρώπους που πνίγονται. Την ίδια στιγμή τα ντόπια παπαγαλάκια έγραφαν ότι οι Τσιριγώτες αλληλέγγυοι μπορεί να είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης προσφύγων.

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει την απανθρωπιά της με τις παλινωδίες στον Έβρο και τι χυδαίες αναρτήσεις του κάθε λογής φασίστα δημοσιογράφου για το χαμό του μικρού κοριτσιού. Την ίδια στιγμή στα Κύθηρα έχουμε ήδη 250 ανθρώπους στοιβαγμένους στο λιμάνι του Καψαλίου, εκεί που απλώνουμε τα δίχτυα για να τα ξεράνει ο ήλιος. Ανάμεσά τους είναι και 40 γυναικόπαιδα και μια έγκυος που δεν βρήκαν κάπου να φιλοξενηθούν χθες βράδυ.

Το Κάμπινγκ δεν άνοιξε. Ο Σύνδεσμος δεν άνοιξε. Τα σχολεία δεν άνοιξαν.

Ευτυχώς, μια μεγάλη αγκαλιά αλληλέγγυων πολιτών βρέθηκε για να προσφέρει κάποια βασικά και συνεχίζει σήμερα. Υπάρχουν ανάγκες οι οποίες καλύπτονται από πολύ κόσμο που σπεύδει να αποδείξει ότι η ανθρωπιά είναι το χαρακτηριστικό που χωρίζει τους ανθρώπους από τα παχύδερμα. Η δημοτική αρχή είναι απούσα. Ο Δήμαρχος Χαρχαλάκης ζει το καλοκαιρινό του όνειρο στο εργολαβικό θέρετρο των Αντικυθήρων. Ο άλλοτε λαλίστατος άρχοντας, τώρα εξαφανίστηκε. Οι αντιδήμαρχοι συνεχίζουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου ….

Μόνος διασωθείς από το ναυάγιο, ο Γιάννης Κατσανεβάκης, του οποίου το φιλότιμο βάζουν μπροστά οι άρχοντες για να κρύψουν τη γύμνια τους ή την απανθρωπιά τους.

Έστω και τώρα, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης

Μάνος Τριφύλλης

Χρυσούλα Φατσέα

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − seven =