menoume-edo

Δελτίο Τύπου για τα προβλήματα στα Κύθηρα κατά το ξεκίνημα της τουριστικής κίνησης εξέδωσε η παράταξη «Μένουμε Εδώ».

«Με σοβαρά προβλήματα και διοικητικές ανεπάρκειες ξεκίνησε η τουριστική περίοδος»

Οι αστοχίες, τα προβλήματα, η εμφανής ανεπάρκεια και οι λανθασμένες επιλογές της σημερινής Δημοτικής αρχής, σπέρνουν ανησυχία σε όλους τους Κυθηρίους. Όλα αυτά συμβαίνουν στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου  με τον Δήμαρχο κ.Χαρχαλάκη και τη δημοτική πλειοψηφία να επιδιώκουν να μας πείσουν ότι αυτό που όλοι ζούμε δεν είναι έτσι, ότι όλα είναι καλά…     Εμείς όμως μένουμε εδώ, ζούμε την πραγματικότητα και την αποκαλύπτουμε:  

α)  Ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία θέλουν να ξεχάσουμε ότι κάποτε υπήρχαν  έστω και αυτά τα ελάχιστα καλοκαιρινά δρομολόγια των λεωφορείων με άδειες δημόσιας χρήσης !   Ούτε διανοούνται  την ανάγκη οικονομικής  μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Το πρώτο  θύμα τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν στον ναυτικό όμιλο  και τώρα πληρώνουν αδρό τίμημα.

β)  Ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία κάνουν ότι δεν έχουν ευθύνες για τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και την υποβαθμισμένη ποιότητα νερού  ενώ ταυτόχρονα έχει η εξασφαλιστεί η παροχή σε εκτός σχεδίου καταλύματα με πισίνες και τεράστιες καταναλώσεις . Οι  αστοχίες στο σχεδιασμό σύνδεσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης.

γ) Ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία δεν λένε κουβέντα για τα αεροπορικά εισιτήρια! Τιμές, ενδεικτικά για Σκύρο 39  ευρώ , για Κύθηρα από 95 έως 154 ευρώ !  Αλλά και να διαθέτεις ευρώ, εισιτήρια  ΔΕΝ βρίσκεις !  Η προεκλογική εκστρατεία προφανώς δεν επιτρέπει ενασχόληση του κ. Δημάρχου με την καθημερινότητα και την απαίτηση περισσότερων δρομολογίων.

δ)  Ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία δεν μας ενημερώνει για τις εξελίξεις  σχετικά με την δικαστική ανακοπή των βιομηχανικών αιολικών πάρκων. Επανειλημμένες ερωτήσεις  μας στο δημοτικό συμβούλιο συνάντησαν τοίχο άγνοιας !

στ)   Τελικά ίσχυσε η δέσμευση του κ. Δημάρχου ότι οι  καυστήρες πετρελαίου των σχολείων ΔΕΝ θα αντικατασταθούν  με  αντίστοιχους πετρελαίου αλλά σταδιακά με αντλίες θερμότητας;    Θυμίζουμε ότι αντιδράσαμε έντονα στο ΔΣ  σε αυτή την  απευθείας ανάθεση και έχουμε περίεργες πληροφορίες !

Κι ενώ οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούν να μπαλώσουν τις τρύπες της δημοτικής αρχής, ο κύριος Χαρχαλάκης αποφάσισε να τους επιφορτίσει με νέα καθήκοντα., αυτά του χωροφύλακα. Θα γυρίζουν το νησί και θα ψάχνουν ,λέει, ποιος ξοδεύει νερό και ποιος πετά τα σκουπίδια σε λάθος κάδο. Και όλο αυτό  σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ξεφύγει από τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ίσως αν βγάλει και το στρατό στους δρόμους, να ξεκινήσει και η ανακύκλωση.στα Κύθηρα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Διδυμιώτης Γιώργος  -Τριφύλλης Μάνος  -Φατσέα Χρυσούλα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + 13 =