menoume-edo

Εξηγήσεις ζητάει η Δημοτική Παράταξη «Κύθηρα-Αντικύθηρα -Μένουμε εδώ» από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας σχετικά με τον Αγιασμό και την έναρξη εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης Σηματωρείου Μουδαρίου θέτοντας ζητήματα αδιαφάνειας και δημοκρατικών διαδικασιών στην διοίκηση αλλά και στον τρόπο που παίρνει τις αποφάσεις. Διαβάστε το δελτίο Τύπου. 

Με αφορμή τη σεμνή τελετή  στο σηματωρείο στο Μουδάρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/8/2022 “Κύθηρα-Αντικύθηρα -Μένουμε εδώ”

«Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνει ότι την προσεχή Τετάρτη (31-8-22) και ώρα 18:00 μ.μ. στο Σηματωρείο στο Μουδάρι Καραβά θα γίνει αγιασμός για την έναρξη εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια και κατά την επιστροφή του πλοίου από το Γύθειο θα γίνει έπαρση ευμεγέθους Ελληνικής σημαίας (15 τ.μ.), επί ιστού δέκα (10) μέτρων, παρουσία του δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη Ευστρατίου, η οποία θα είναι μονίμως ανηρτημένη κατά τις προβλεπόμενες ώρες (Ανατολή Δύση).

Έχει κληθεί να παραστεί άγημα του Π.Ν. και τμήμα της Φιλαρμονικής μας».

Ερωτήσεις

α)  Εφαρμόζεται  τμήμα της τεκμηριωμένης μελέτης του καθηγητή  Κορρέ στις εργασίες στερέωσης ;

β)  Υπάρχει αδειοδότηση από την εφορεία νεωτέρων μνημείων για το έργο ;

γ)  Υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης του σηματωρείου στο Μουδάρι και αν υπάρχει ποιος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης το προωθεί ;

δ) Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για την τελετή χωρίς καμία συζήτηση με τους εκλεγμένους φορείς του νησιού και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ;

ε)  Γιατί χρησιμοποιείται η στερέωση του σηματωρείου σαν πρόσχημα για την ανάρτηση μιας σημαίας  ; Το εθνικό φρόνημα και η υπεράσπιση της ελληνικής δημοκρατίας  δεν καλλιεργείται με ανάρτηση σημαιών αλλά με την καταδίκη των κοριών της ΕΥΠ που παρακολουθεί 15.000 έλληνες υπο την εποπτεία του πρωθυπουργού !  Αλλά σε αυτά τηρείται αιδήμων σιωπή απο τους κρατούντες ….

Η  ιδέα της διολίσθησης με αδιαφανείς διαδικασίες  σε συνεχείς επεμβάσεις στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον των νησιών μας  μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.  Θεωρούμε κρίσιμο θέμα το σεβασμό στις κατευθύνσεις των ειδικών , τον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης και τις δημοκρατικές διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης
Μάνος Τριφύλλης
Χρυσούλα Φατσέα

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − six =