Στην ερώτησή της, η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας ζητάει αναλυτική ενημέρωση για την οριστική μελέτη επέκτασης, μιλάει για «παλινωδίες των υπευθύνων» και θεωρεί επιτακτική την ανάγκη ένταξης των Κυθήρων στις άγονες γραμμές.

Σε επικοινωνία του Kythera.News με τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της παράταξης «Μένουμε Εδώ», κύριο Μάνο Τριφύλλη, μας αναφέρθηκε ότι η εταιρεία που εκπόνησε την «μελέτη αναγκαιότητας και σκοπιμότητας», δεν έλαβε υπόψη το ότι η περιοχή επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης έχει χαρακτηριστεί Natura 2000 και μάλιστα προέταξε ως δικαιολογία ότι «δεν την ενημέρωσε ο Δήμος.» Ο κύριος Τριφύλλης, προχώρησε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας πως ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου εμπίπτει στην κατηγορία Natura 2000 και ως εκ τούτου, με την λογική του υπουργείου Περιβάλλοντος θα πρέπει το αεροδρόμιο να κλείσει.

Αναλυτικά, η ερώτηση της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Εδώ» προς τον δήμαρχο Κυθήρων:

«Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή την επίσκεψη σας στον Περιφερειάρχη Αττικής και την παράλειψη σας να αναφερθείτε στο φλέγον θέμα επέκτασης του διαδρόμου και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Κυθήρων  σας καταθέτουμε γραπτή ερώτηση.

1) Με δεδομένο ότι στον προυπολογισμό της Περιφέρειας υπήρξε εγγεγραμμένη πίστωση 400 χιλιάδων ευρώ για την οριστική μελέτη επέκτασης του διαδρόμου βασισμένη στην προμελέτη που εκπόνηθηκε την προηγούμενη περίοδο.

Με δεδομένη την ενημέρωση σας σε συνεδρίαση στο τέλος του 2019 ότι οι διαδικασίες προχωρούν , αλλά φτάσαμε στο τέλος του 2020 χωρίς εξέλιξη.

Ζητάμε αναλυτική ενημέρωση για την καθυστέρηση ανάθεσης της μελέτης, τις προτάσεις σας για την  επίλυση τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται και καταλογισμό των ευθυνών σε όσους αναλογούν αντίστοιχα για την ζημιά που υφίσταται το νησί μας απο τις απαράδεκτες παλινωδίες των υπευθύνων.

2)  Στη νέα προκήρυξη διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές που θα προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επιτύχατε την ένταξη των Κυθήρων στον κατάλογο ; Με δεδομένη την οικονομική κατάρρευση των αεροπορικών εταιρειών  λόγω πανδημίας η ένταξη μας στις άγονες είναι κρίσιμη.

Παρακαλούμε να καταθέσετε την ανάλογη αλληλογραφία της δημοτικής αρχής προς την ΥΠΑ , και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι»

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − six =