menoume-edo

Κριτική για τις εξελίξεις στον αερολιμένα και για το θέμα των καυστήρων στα σχολεία κάνει με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Μένουμε Εδώ», απευθυνόμενη στο Δήμαρχο Κυθήρων. Για το θέμα του αερολιμένα θίγει το ζήτημα της πυρασφάλειας του αερολιμένα παραπέμποντας στην κατηγορία του αερολιμένα και τους νόμους που τον διέπουν, αναρωτώμενη αν το αεροδρόμιο τελικά υποβαθμίζεται.

Όσον αφορά το ζήτημα αντικατάστασης καυστήρων στα σχολεία η παράταξη κάνει λόγο για μη πιστοποιημένους καυστήρες εδώ και μήνες, κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για έλλειψη δημοκρατίας και συγκεντρωτισμό και ζητά την ανάκληση της απευθείας ανάθεσης για καυστήρες πετρελαίου. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο.

«Κύθηρα, Αντικύθηρα-Μένουμε Εδώ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  17/03/2023

α)  Οι  ειδήσεις και οι υπηρεσιακές απαντήσεις για το  παρόν και το μέλλον του αεροδρομίου Κυθήρων επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ανακοινώθηκε απο τον κ. Δήμαρχο ότι  το αεροδρόμιο βρίσκεται  στην κατηγορία πυρασφάλειας 5.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 669Β- 01 που αποτελεί τον κανονισμό ασφαλούς λειτουργίας

η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5   είναι για αεροσκάφη κάτω απο 28 μετρα μήκος.
Υποχρέωση :  Ενα  πυροσβεστικο οχημα  Ελάχιστο δυο πυροσβέστες ανα βάρδια.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6  είναι για αεροσκάφη  κατω απο 39 μετρα μήκος.
Υποχρέωση : Δυο πυροσβεστικα οχηματα.  Ελάχιστο τρείς πυροσβεστες ανα βαρδια.

Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τον αερολιμένα μας είναι μέγιστο το ATR 72 με  27 μέτρα μήκος. Πριν λίγα χρόνια  προσέγγιζαν τα charter Boeing  737 με μήκος απο 29 έως 33  μέτρα.

Μήπως μαζί με τα charter χάσαμε και κατηγορία ?  Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Οσον αφορά την αδράνεια των αρμοδίων στην υπόθεση της επέκτασης θα επανέλθουμε…

β)  Οι  επαναλαμβανόμενες πιέσεις της αντιπολίτευσης για πιστοποίηση της ασφαλούς λειτουργίας των καυστήρων πετρελαίου στα σχολεία παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα. Αντί για αυτό η δημοτική αρχή ανακοίνωσε χωρίς καμία διαβούλευση, και με απευθειας ανάθεση βέβαια, την αντικατάσταση τους με καινούργιους !!

Επισημάναμε με έμφαση ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του συγκεντρωτισμού και της υποβάθμισης των συλλογικών λειτουργιών του Δήμου. Η έλλειψη δημοκρατίας οδηγεί σε  πρόχειρες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις δαπάνης δεκάδων χιλιάδων ευρώ .

Εάν υπήρχε διαβούλευση θα γινόταν κατανοητό ότι οι σύγχρονη τεχνολογία θέρμανσης με εξοικονόμηση ενέργειας κατα 80 %  είναι οι αντλίες θερμότητας και όχι φυσικά οι καυστήρες πετρελαίου.

Η έλλειψη οράματος απο την δημοτική αρχή την εμποδίζει να κατανοήσει ότι η δημιουργία της ενεργειακής κοινότητας στα νησιά μας συνδυάζεται με την τροφοδότηση των δημοτικών κτιρίων απο αυτή και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Προφανώς ζητάμε την ανάκληση της απευθείας ανάθεσης για καυστήρες πετρελαίου.

Και επιμένουμε ότι πρόοδος για τα νησιά σημαίνει εκτός των άλλων συμμετοχή ειδικών στον σχεδιασμό και ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

-Διδυμιώτης Γιώργος         -Τριφύλλης Μάνος           -Φατσέα Χρυσούλα

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two + 18 =