katexomenes-kypseles

Όλοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι που είναι εγγεγραμμένοι στο «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο», οφείλουν να υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση κατεχόμενων κυψελών.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν, είτε μέσω του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κυθήρων, είτε απευθείας στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ή και ηλεκτρονικά, στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο μελισσοκόμος θα πρέπει να έχει μαζί του το μελισσοκομικό του βιβλιάριο ή την τελευταία βεβαίωση κατοχής μελισσοσμηνών. Στην συνέχεια, ο μελισσοκόμος λαμβάνει βεβαίωση κατεχόμενων κυψελών, η οποία έχει ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου έως την έκδοση μελισσοκομικής ταυτότητας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς τα μελισσοκομικά βιβλιάρια καταργούνται.

Παράλληλα, -όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυθέρεια» (τεύχος Σεπτεμβρίου 21, σελ.20)- θα πραγματοποιούνται και οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση για το Πρόγραμμα Στήριξης των μικρών νησιών στον τομέα της μελισσοκομίας. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα συνυποβάλονται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΑΟΚ. Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Υπενθυμίζεται, ότι η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι πλέον υποχρεωτική, θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και η μη κατάθεση της, συνεπάγεται κυρώσεις.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 3 =