Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σχίνο Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Παλαιόνερο, καθως ξέσπασε μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική και βραχώδη έκταση.

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μεσοχώρι, της Πύλου, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την περιοχή, Πήδασος.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δήμαρχος Πύλου Νέστορος: Η κατεύθυνση είναι προς τους οικισμούς

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, έκανε λόγο για δύσκολη φωτιά λόγω του αέρα. Ανέφερε πως απειλούνται δύο οικισμοί, οι Βαράκες και το Μεσοχώρι που είναι «μεγάλος οικισμός».

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Από τους οικισμούς είναι μακριά περίπου 800 μέτρα, αλλά υπάρχουν ενδιάμεσα κατοικίες. Τα ελικόπτερα έχουν αποσοβήσει τον κίνδυνο σε αυτές τις κατοικίες. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τους οικισμούς», είπε και συνέχισε: «Ο κόσμος έχει προετοιμαστεί και είναι εύκολη η μετακίνησή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − fifteen =