kipa

To Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και ο Επίτιμος Πρόεδρος και Ιδρυτής του, Γιώργος Ι. Κασιμάτης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν στους απανταχού Κυθηρίους και στους Φίλους των Κυθήρων τη δωρεά κτήματος έκτασης 34 στρεμμάτων στη θέση Μηλαπιδέα, στο οποίο βρίσκεται και το ομώνυμο Αγγλικό Σχολείο, από τον γνωστό συμπατριώτη μας οδοντίατρο, κύριο Ευστράτιο Κασιμάτη για την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος.

Το Αγγλικό Σχολείο ανήκει στη διαχείριση της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας και την αποκατάστασή του και τη χρήση για κοινωφελείς πολιτιστικούς σκοπούς έχει προωθήσει -μαζί με το Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου–  το Ίδρυμά μας. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο για την ανέγερση του Αγγλικού Σχολείου, είχε προσφέρει ο προπάτορας του Δωρητή, Ιούλιος Κασιμάτης και την κατασκευή του είχε κάνει ο γνωστός από την ιστορία των Κυθήρων, καλλιτέχνης «κτίστης» Νικόλαος Φατσέας ή Φουριάρης, ο οποίος είχε κατασκευάσει και το καμπαναριό της Παναγίας των Μυρτιδίων.

Η δωρεά του κ. Ευστρατίου Κασιμάτη, η οποία αναδεικνύει τα κοινωφελή αισθήματά του για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του,  τον εντάσσει ως πρώτο στον πίνακα των Μεγάλων Ευεργετών του Ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ιδρυτής του Ιδρύματος εκφράζουν την βαθιά ευγνωμοσύνη των ιδίων και του κυθηραϊκού λαού για τα κοινωφελή αισθήματα του Δωρητή για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και εύχονται να τον ακολουθήσουν και άλλοι μικροί και μεγάλοι δωρητές για την πολιτιστική και ποιοτική ανάπτυξή της, καθώς και για τη διεθνή ανάδειξη του σπάνιου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος του νησιού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης αποφάσισε
ομόφωνα:

  1. Να δημοσιεύσει την παραπάνω αναγγελία δωρεάς στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και
    στα κυθηραϊκά μέσα ενημέρωσης.
  2. Να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή του Ιδρύματος και του Ιδρυτή της προς τον
    Δωρητή κ. Ευστράτιο Κασιμάτη.
  3. Να τον ανακηρύξει και να τον συμπεριλάβει στον τιμητικό πίνακα των Μεγάλων
    Ευεργετών του Ιδρύματος.
  4. Να απονείμει στον Δωρητή τα οφειλόμενα εύσημα του Μεγάλου Ευεργέτη σε ειδική
    δημόσια εκδήλωση του Ιδρύματος.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − ten =