Δυσαρέσκεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, για λογαριασμό του OPEN που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ειδικότερα, το 54% απαντά αρνητικά στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», και θετικά το 35%.

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, το 38% των πολιτών εκτιμά ότι δεν βοηθούν, με το 28% να απαντά «λίγο» και το 16% «αρκετά», ενώ μόλις το 4% «πολύ».

Παράλληλα, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων λέει «ναι» στην είσοδο με rapid σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ, ενώ σχεδόν οι μισοί -47%- τάσσονται υπέρ ενός lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, καταγράφεται πτώση των ποσοστών Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στο 9,7%. Αντιθέτως, άνοδο 3,3 μονάδες εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%.

Σχετικά με την εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ντέρμπι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται οριακά συγκεντρώνοντας 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί με 32%. Τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + twenty =