Η άποψη του αρχιτέκτονα μελετητή του έργου ανάπλασης Belvedere κ. Ανδρέα Μαριάτου εκφράστηκε μόλις πριν λίγα λεπτά (11:00 το βράδυ της Δευτέρας) κάτω από τη δημοσίευση,  εδώ στο Kythera.News, της δήλωσης – πρόκλησης του Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη σχετικά με τα παγκάκια. Διαβάστε την εδώ:

«Αφού τα δικά μας (τα… χαζά) παγκάκια τα ενέκριναν το αρμόδια συλλογικά όργανα, απέναντι σε ποιόν να υπερασπιστώ τη μελέτη μου; Λείπει κάτι από την συγκεκριμένη ανάρτηση; Ίσως κάποια κριτική που δεν γνωρίζω, στα “κοινωνικά δίκτυα”;

Το μόνο που έχω σχολιάσει δημόσια είναι ότι εκ πρώτης όψεως η επιλογή των υλικών και η ποιότητα της κατασκευής φαίνονται πολύ ανώτερες από ότι στα δημόσια έργα αναπλάσεων στα Κύθηρα την τελευταία… 50ετία. Ίσως διότι ήμασταν τυχεροί με τον ανάδοχο, ίσως διότι έχουμε 2 αρχιτέκτονες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως και για τους δύο αυτούς λόγους.
Πάντως επιφυλάσσομαι αυτή τη στιγμή να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη για την πιστότητα και ποιότητα υλοποίησης της αρχικής μελέτης για διάφορους λόγους, βασικότερος των οποίων είναι ότι δεν έχω δει το έργο όπως υλοποιήθηκε καθώς νόμιζα ότι δεν έχει ακόμα παραδοθεί (ούτε είμαι επιβλέπων ώστε να γνωρίζω τι έχει και τι πρόκειται ακόμα να γίνει). Πριν την παράδοση ενός έργου, κι όχι μόνο δημόσιου, καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα, αφενός διότι μπορεί ακόμα να αλλάξουν πράγματα, αφετέρου διότι ακόμα και μια λεπτομέρεια της τελευταίας στιγμής (όπως πχ η τελική απόχρωση μιας επιφάνειας) μπορεί να αλλάξει άρδην την μέχρι εκείνη τη στιγμή αίσθηση.

Σε παρακαλώ λοιπόν δήμαρχε όταν παραδοθεί το έργο (ουσιαστικά, όχι τυπικά, δεν με νοιάζει) κάνε μου ένα τηλέφωνο ή στείλε ενα email να πάω να δω και τότε θα σου πω».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =