Χώρα Κύθηρα μνημεία
Ο Οδοστρωτήρας Όλγα, κατά τη διάρκεια που οι εργάτες τον έβαφαν.

Με δήλωση που απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυθήρων (Χώρας, Καλάμου) Μανόλης Κουσουρής στο Kythera.News, επιχειρεί να διαφωτίσει τους δημότες και τους αναγνώστες σχετικά με το ζήτημα της συντήρησης του μνημείου – οδοστρωτήρα «Όλγα», μετά από την έκταση που πήρε στην δημοσιότητα και αφορούσε τον ατυχή χρωματισμό του. Διαβάστε την δήλωση του προέδρου παρακάτω.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ

Αγαπητοί συνδημότες, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας παραθέσω πλήρη ενημέρωση για τον χρωματισμό του «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ» που έλαβε χώρα πρόσφατα, καθώς  είχα την ευκαιρία να γίνω κοινωνός όλης της υπόθεσης:

  • Ένας καλός μου φίλος, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του(με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω θερμά για την πράξη του), που αγαπά το νησί μας και είναι λάτρης τέτοιων μηχανημάτων, με ενημέρωσε ότι είχε την διάθεση να συντηρήσει με δικά του έξοδα το γνωστό μηχάνημα στην είσοδο της Χώρας, για να συνεχίσει αυτό να κοσμεί για πολλά-πολλά χρόνια τον χώρο στον οποίο έχει τοποθετηθεί και να αποτελεί σύμβολο του παρελθόντος των έργων υποδομής του νησιού.
  • Σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Σούγιαννη,  αποφασίσθηκε να βαφθεί στα χρώματα που ήταν βαμμένος χωρίς αλλαγές, καθώς μέχρι τότε δεν είχαν υπάρξει  αντιδράσεις από φορείς και πολίτες για τον χρωματισμό του.

  • Δυστυχώς, ενώ είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες χρωματισμού, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κομηνός μετέβη στον χώρο, επέπληξε τους τεχνίτες γιατί τον έβαψαν στα χρώματα που ήταν αρχικά βαμμένος και απαίτησε αφενός να σταματήσουν οι εργασίες και αφετέρου να τον ακολουθήσουν στο Δημαρχείο (πάλι καλά που δεν τους πήγε στην αστυνομία).

  • Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε και τόσο θέμα έχει δημιουργηθεί  δικαίως , υπεύθυνος αποκλειστικά είναι ο κ. Κομηνός Γεώργιος, ο οποίος απαίτησε να βαφθεί έτσι όπως βλέπουμε τον Οδοστρωτήρα μέσα στην μαυρίλα, καθώς Ισχυρίσθηκε ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί  έτσι είχε δει κάπου βαμμένο έναν αντίστοιχο, επιβαρύνοντας βέβαια ανάλογα και το κόστος των εργασιών, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τις απόψεις του αρχιτέκτονα αντιδημάρχου, του χορηγού, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χώρας και όπως προκύπτει την κοινή γνώμη επισκεπτών και κατοίκων.

  • Σε συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο, για το ίδιο θέμα, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε για να βρούμε φωτογραφίες αρχικές των μηχανημάτων αυτών από το εργοστάσιο κατασκευής τους,  όπως και βρέθηκαν. Θα διαπιστώσετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό.

  • Τέλος σας ενημερώνω ότι εθελοντές και χορηγοί έχουν προσφερθεί για την διόρθωση της ασχήμιας αυτής.

Εμμανουήλ Κουσουρής

Πρόεδρος Τ.Κ. Κυθήρων

Χώρα Κύθηρα μνημεία
Ο Οδοστρωτήρας Όλγα, κατά τη διάρκεια που οι εργάτες τον έβαφαν.
blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 1 =