dolofonos-toxo-norway

Mόνος του φαίνεται να ενήργησε, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες ενδείξεις, ο μακελάρης της Νορβηγίας.

Πρόκειται για άνδρα με καταγωγή από τη Δανία ο οποίος είναι 37 ετών και ο οποίος συνελήφθη άμεσα από τις νορβηγικές αρχές μετά την ενέργειά του να σκοτώσει πέντε ανθρώπους χρησιμοποιώντας τόξο στην πόλη Κόνγκσμπεργκ.

Οι αρχές επίσης ερευνούν αν η εν λόγω ενέργεια έχει σχέση με πράξη τρομοκρατίας ή όχι.

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Ερνα Σόλμπεργκ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό.

“Ηταν τρομακτικό. Κατανοώ ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται αλλά τα πράγματα είναι υπό έλεγχο πλέον”.

Μάρτυρας του περιστατικού το οποίο έλαβε χώρα σε σούπερ μάρκετ, είπε ότι “είδα έναν άντρα να στέκεται στη γωνία με βέλη στη φαρέτρα του και με το τόξο στο χέρι. Στη συνέχεια είδα ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι για τη ζωή τους. Μία γυναίκα κρατούσε ένα παιδί από το χέρι”.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η πιο πολύνεκρη που έχει υποστεί η Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο μικρό νησάκι Ούτεγια. Τα περισσότερα θύματά του ήταν παιδιά στην εφηβεία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η χθεσινή επίθεση να ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Αναμένεται να δημοσιοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες εντός της ημέρας.

Ο δράστης της υπόθεσης, ο οποίος ανακρίνεται ακόμη, «συνεργάζεται, δίνει λεπτομερή κατάθεση», είπε ο δικηγόρος Φρέντρικ Νόιμαν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κονγκσμπέργκ Εϊβίντ Ος, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο ένας είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ, μια από τις αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν οι επιθέσεις του άνδρα με το τόξο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + two =