charchalakis-magoulas

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρώτα Άνθρωπος Νικόλας Π. Μαγουλάς συνεχίζει την προσωπική αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη μετά την τοποθέτηση του τελευταίου στην κριτική της παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος» Διαβάστε την δήλωσή του:

«Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη μας, ο κύριος Χαρχαλακης, για άλλη μια φορά, σε μια από τις συνηθισμένες νευρικές, εγωιστικές και αήθεις τοποθετήσεις του, παρερμήνευσε τα ερωτήματα που θέσαμε στον δημόσιο διάλογο, επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και επιτέθηκε στο πρόσωπό μου. Κλασσική μεθοδολογία και πολιτική Χαρχαλάκη, παλαιοκομματικής κοπής χαμηλού επιπέδου. Οπωσδήποτε, και αυτό δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς, κάνει ότι μπορεί, για να με σύρει σε μια εκλογική αντιπαράθεση μαζί του και αγωνιά αν θα είμαι ο αντίπαλός του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ξεχνάει όμως, ότι έχω μάθει, ότι κάνω, να το κάνω σωστά, και επομένως κινδυνεύει αυτή η εκλογική διαδικασία να είναι και η ταφόπλακά του από τα πολιτικά δρώμενα γενικά.

Αγαπητέ Στράτο,

Η παράταξη «Πρώτα ο Άνθρωπος» δεν είναι ανθρωποκεντρική όπως η δική σου, τα δελτία τύπου προκύπτουν από συλλογικές διεργασίες, και θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι την άποψη και τα ερωτήματα όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και όλων των πολιτών των νησιών μας.

Για ένα έργο που θα στοιχίσει 27 εκατομμύρια στους Έλληνες φορολογούμενους δεν πραγματοποίησες καμία δημόσια διαβούλευση, δεν «καταδέχθηκες» να συζητήσεις καμία διαφορετική άποψη. Η μελέτη όπως χρηματοδοτήθηκε έχει πολλά κενά και παραλείψεις, αμφιβάλλω δε, αν θα υλοποιηθεί, πιο πιθανό είναι να αποτελεί άλλο ένα προεκλογικό σου πυροτέχνημα.

Στα εννέα χρόνια που είσαι δήμαρχος Κυθήρων κρύβεσαι μέσα σε ένα γραφείο, έχεις χάσει την επαφή με τους πολίτες, έχεις απαξιώσει τον δημόσιο διάλογο, υλοποιείς πολιτικές, τυχαία, δίχως σχέδιο, δίχως όραμα, δίχως προοπτικές. Μέσα από το Facebook προσπαθείς να πείσεις για το έργο σου αλλά όσοι μένουμε στα Κύθηρα γνωρίζουμε την αλήθεια. Προσπαθείς να χτίσεις καριέρα πολιτικού – τι αστείο πραγματικά την σημερινή εποχή – που η γενιά μας ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση που προκάλεσαν πολιτικοί σαν εσένα. Στο έχω γράψει και παλαιοτέρα, τα Κύθηρα είναι πολλά περισσότερα από τις πολιτικές σου φιλοδοξίες. 

Σε μια πρωτοφανή απαξίωση του δημόσιου διαλόγου και με αρκετή δόση ειρωνείας, ευχήθηκες να με φωτίσει το «Άγιο Πνεύμα». Και ω του θαύματος, αυτό με επισκέφθηκε εχθές αργά το βραδύ. Με παρακάλεσε να σε προτρέψω να σταματήσεις να ασχολείσαι με τα κοινά αυτού που τόπου, να μας αφήσεις στην ησυχία μας και να πας να «σώσεις» άλλους τόπους. Αλήθεια, γιατί μετα από δυο θητείες σαν Δήμαρχος Κυθήρων δεν πας; Είναι τόσο «αναπαυτική» η καρέκλα του Δημάρχου στα Κύθηρα ή αγωνιάς για την τύχη του τόπου αν και δεν έχεις επενδύσει ούτε ένα ευρώ;»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × one =