manos-trifyllis

Θέση αναφορικά με την απόφαση – κόλαφο του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με την οποία η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή κρίνεται αντισυνταγματική, εκφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Μάνος Τριφύλλης.

Το μέλος της παράταξης “Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ”, κάνει λόγο για «απόλυτη δικαίωση» των θέσεων της παράταξης, όπως έχουν πολλάκις εκφραστεί, και εστιάζουν στα παρελκόμενα της συγκεκριμένης νομοθεσίας όπως εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για «συνεδριάσεις μέσω email» και «υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Τριφύλλη στο facebook.

Αποχή απο την μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  συνεδρίαση Οικονομικής επιτροπής της 8/4/2022

Αντισυνταγματικές κρίνει το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις του τέως υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου στην εκλογική αποτύπωση του συστήματος της απλής αναλογικής, όπως προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε στην ουσία της εφαρμογής των διατάξεων Θεοδωρικάκου αναλύοντας το τεκμήριο αρμοδιότητας σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, όπως και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Απόλυτη δικαίωση της θέσης μας για την διαστρέβλωση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών  και στα Κύθηρα η απόφαση του ΣΤΕ.

Οι προφάσεις του κ. Δημάρχου για την κατάληψη όλων των προεδρείων απο την παράταξη του , για τις συνεχείς συνεδριάσεις  μεσω email, για την υποβάθμιση του Δημοτικού συμβουλίου σε ρόλο κομπάρσου καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Η δημοκρατία απαιτεί ουσιαστικό διάλογο , συγκλίσεις και αποδοχή του ελέγχου .  Απαιτεί  πραγματικές συνεδριάσεις και σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας.

Μάνος Τριφύλλης

Μέλος της παράταξης  “Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ “

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × three =