Λύση  στον αστικό μύθο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες βδομάδες στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης με τον απόκοσμο ήχο που άκουγαν οι κάτοικοι κάθε βράδυ φαίνεται ότι έδωσε η ΕΥΑΘ το πρωί της Τρίτης. Συνεργεία της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν έρευνες σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μετά από δοκιμές σε μια δεξαμενή στην Πολίχνη- και όχι στα Μετέωρα- δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του θορύβου φαίνεται ότι σταμάτησε ο θόρυβος.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της ΕΥΑΘ στο ethnos.gr κατά τις 3:30 τα χαράματα o θόρυβος σταμάτησε χωρίς να υπάρχει θέμα παλαιότητας εξοπλισμού, ούτε και τεχνικό πρόβλημα στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ. «Φαίνεται ότι ήταν κάποιο θέμα συντονισμού σε έναν μηχανισμό της δεξα,μενής. Πιο. συγκεκριμένα, ένας μηχανισμός στην δεξαμενή της Πολίχνης, ο οποίος όμως δεν παρήγαγε θόρυβο εκεί, αλλά δημιουργούσε ήχο ο οποίος μεταφερόταν μέσα από τον αγωγό νερού μέχρι τα Μετέωρα ήταν η αιτία του προβλήματος. Οι τεχνικοί σκέφτηκαν ότι θα παράγεται ήχος από κάτω και θα τον καταπίνει το νερό μεταφέροντάς τον μέσω του αγωγού του νερού. Έκαναν δοκιμές, άνοιξαν και έκλεισαν την δεξαμενή στην Πολίχνη και ο θόρυβος σταματούσε κάθε φορά που έκλειναν τον μηχανισμό».

«Ψάχναμε το απίθανο χθες τα χαράματα»

Συνεργεία της ΕΥΑΘ θα παρακολουθήσουν και τις επόμενες μέρες το φαινόμενο προκειμένου να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα ήχου που δημιουργεί ο μηχανισμός. «Ψάχναμε το απίθανο χθες τα χαράματα» τόνισαν στο ethnos.gr συνεργεία της ΕΥΑΘ. Στο μεταξύ, κάτοικοι ξενύχτησαν ακόμη ένα βράδυ ,αναζητώντας απαντήσεις από κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το οποίο βρέθηκε επιτόπου στο σημείο

Μάλιστα, όπως ανέφερε  στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος, έχει καταρριφθεί και η θεωρία ότι ο θόρυβος υπάρχει και την ημέρα, αλλά ακούγεται μόνο τη νύχτα, επειδή υπάρχει ησυχία. Όπως λέει και τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει σχεδόν απόλυτη ησυχία στο σημείο, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Υποστηριζει ακόμα ότι οι κάτοικοι απευθύνθηκαν σε μηχανικό από την Αθήνα, ο οποίος τους είπε ότι είναι πολύ πιθανό ο θόρυβος να προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και να ακούγεται μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι λογικό να κοιμάται κι έτσι να αλλάζει η ποσότητα και η συχνότητα παροχής νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 1 =