cine-portokalia-lunana

Από το μακρινό Μπουτάν έρχεται η ταινία που θα δούμε την Παρασκευή 26/8* από το CinePortokalia στον φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής Σχολής του Καραβά.

Μια ταινία που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ugyen, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του. Στη Λουνάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε σχολικά βιβλία, ούτε καν μαυροπίνακας. Παρόλη τη φτώχεια τους, οι κάτοικοι του χωριού ετοιμάζουν μια θερμή υποδοχή στον καινούργιο τους δάσκαλο, ο οποίος όμως έχει το βαρύ καθήκον να διδάξει τα χωριατόπαιδα ελλείψει
οποιασδήποτε υποδομής. Κι ενώ ετοιμάζεται να παραιτηθεί και να φύγει, οι δυσκολίες της καθημερινότητας των θαυμάσιων μαθητών του αρχίζουν να τον συγκινούν και η απίστευτη πνευματική δύναμη των χωρικών αρχίζει να τον αλλάζει.

Η προβολή της ταινίας από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, υλοποιείται στα Κύθηρα στο πλαίσιο του εκπ. προγράμματος “ΕνCINEσθηση” του Νεανικού Πλάνου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, το οποίο θα διαρκεί όλο το καλοκαίρι και περιλαμβάνει 5 προβολές ταινιών για παιδιά και νέους και ένα κινηματογραφικό εργαστήριο δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι δωρεάν.

Βραβεία
• Υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022
• Βραβείο Αγαπημένης Ταινίας Κοινού, CinemAsia Film Festival 2020
• Βραβείο Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας, International Film Festival Innsbruck 2021
• Βραβείο Καλυτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Κοινού, Palm Springs International Film Festival
2020
• Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Κριτικής Επιτροπής Παιδιών, Ulju Mountain Film Festival 2020
• Βραβείο Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας, Wisconsin Film Festival 2021

Σας περιμένουμε!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 2 =