Για τη σύλληψη της Εύας Καϊλή που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο “Qatar Gate”, το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας αμήχανος, στεναχωρημένος και σοκαρισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις που προφυλακίστηκαν. Στο σπίτι της βρέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα.

«Έχω τρία πράγματα να σας πω. Το πρώτο είναι πολιτικό. Κατά βάση είμαι πολιτικός. Αλλά είμαι και καθηγητής του δημοσίου δικαίου. Οπότε θα βάλω κι αυτό στην κουβέντα μας. Πολιτικά νομίζω ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα έχει μιλήσει, αναστέλλοντας την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κόμματος. Αυτή είναι μια ενέργεια την οποία βάζουμε στο τραπέζι μας. Με καλύπτει απόλυτα.

Η δεύτερη αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όπου τη διέγραψε και αυτό το βάζω πάνω στο τραπέζι μας γιατί καλύπτομαι και από τις δύο επιλογές. Συνεπώς πολιτικά έχουμε απαντήσει μέσα από συλλογικότητες: ευρωπαϊκή συλλογικότητα και το ελληνικό κόμμα του οποίου έχω την τιμή να είμαι βουλευτής. Στο νομικό επίπεδο. Είμαι καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου και ό,τι λέω το μετράω πάρα πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ: Εκτός κόμματος η Καϊλή μετά την έρευνα για διαφθορά
Θα ήθελα να πειστείτε με τη δύναμη του επιχειρήματος μου ότι περιμένω να ακούσω να μιλήσει ο δικηγόρος της. Είναι πια όχι κληθείσα για να παράσχει εξηγήσεις, αλλά δεν εμπιστεύομαι, επειδή δεν έδωσαν ονόματα οι διωκτικές βελγικές αρχές και αυτό που λέμε ο δικαστής, ο αρμόδιος, είναι ο εισαγγελέας διαφθοράς, θα το λέγαμε στα ελληνικά κατ αντιστοιχία. Μετά πάει ο ανακριτής», τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην εκπομπή «Επτά».

«Υπάρχουν νομικά θεματάκια»
«Οι Αρχές μίλησαν για τέσσερα πρόσωπα, τα site δίνουν ποια είναι τα ονόματα. Δεν το αμφισβητώ, αλλά λέω ότι δεν το είπαν οι Βέλγοι. Το είπαν οι βελγικές εφημερίδες και άλλες εφημερίδες. Σέβομαι πάρα πολύ τη Le Soir. Είναι μια εφημερίδα πολύ σοβαρή. Ο δικηγόρος της τώρα αναλαμβάνει. Θα ακούσουμε τι λένε και τότε θα είμαι έτοιμος να σχολιάσω και από νομικής πλευράς, γιατί υπάρχουν νομικά θεματάκια τα οποία δεν είμαι υποχρεωμένος να σχολιάζω αυτή τη στιγμή που δεν ξέρω και δεν είμαι ισοπεδωτικός», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Υπάρχει και ένα τρίτο. Έχω σοκαριστεί. Δεν έχω εκπλαγεί απλώς. Και έχω στεναχωρηθεί. Διότι είναι ένα πρόσωπο το οποίο το ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Είμαστε μαζί στην ελληνική Βουλή, ήμασταν και στην υπόλοιπη πορεία της στην Ευρώπη. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και παρατηρούσα επειδή συμμετέχω σε διεθνή φόρα την εξέλιξή της. Δηλαδή ένα πραγματικά προοδευτικό άτομο που εξελισσόταν κατά τις συγκυρίες και κατά τον χώρο που βρισκόταν. Είχε μεγάλη ευκολία κίνησης και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Τα είχε όλα ρε παιδί μου. Δεν υστερούσε σε τίποτα. Πολύγλωσση. Είχα δει το σεβασμό που της είχαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες. Έπεσα από τα σύννεφα. Και όταν πέφτεις από τα σύννεφα, καλό είναι να προσέχεις τα λόγια σου, να τα μετράς και να μη γίνεσαι σαν κάποιους υποκριτές που ενώ ήταν στον ποδόγυρο της, τώρα έχουν βγει με τα δάχτυλα σηκωμένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × four =