livyi

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους της Λιβύης, , ο οποίος συναντήθηκε με δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην , δήλωσε ότι είναι νόμιμο για την  να βρίσκεται στη Λιβύη. Ο Λίβυος αξιωματούχος αποκάλυψε επίσης τις προσδοκίες του για τη  και την ανατολική Μεσόγειο μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο.

Ο Μίσρι υπογράμμισε στο τουρκικό Sputnik ότι ο δεσμός αδελφοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της Λιβύης βασίζεται πρωτίστως στο Ισλάμ, αλλά έχουν παράλληλα κοινή ιστορία και κοινό παρελθόν. «Όταν το Κυπριακό ήταν στην ημερήσια διάταξη, η ήταν από τις πρώτες χώρες που αποδέχθηκαν την ύπαρξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», σημείωσε.

Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

Αναφερόμενος στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, που υπεγράφη μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας στις 27 Νοεμβρίου 2019, δήλωσε ότι και οι δύο χώρες μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα στους φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ