lianemporio-thessaloniki-patra-kozani

Με οργή και αγανάκτηση υποδέχτηκε ο επιχειρηματικός κόσμος σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις – ψίχουλα που εξήγγειλε το πρωί της Δευτέρας, 05/04, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την εξαίρεση των εν λόγω περιοχών από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι καταστηματάρχες που έσπευσαν να προμηθευτούν εμπόρευμα και ξαφνικά είδαν την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου να αλλάζει για την περιοχή τους, έβαλαν κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες στα μαγαζιά τους και σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας τα άνοιξαν χωρίς, όμως, να επιτρέπουν την είσοδο πελατών.

Στα κάγκελα έχουν βγει και οι έμποροι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι έμποροι στην Πολίχνη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις απαιτώντας να αρθεί η απαγόρευση. Μεταξύ άλλων, κρέμασαν μαύρα πανιά σε σχοινιά που τοποθέτησαν κατά μήκος των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματά τους, ενώ ορισμένοι ανέβασαν ρολά και άναψαν φώτα στις βιτρίνες τους, χωρίς ωστόσο να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό.

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου, Κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την οργή του για την απόφαση να εξαιρεθούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ενώ αναφερόμενος στην αποζημίωση της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε επαίτες».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 13 =