liam-sue-Tin

Στις φλέβες του Liam Sue-Tin (Kentrotis), κυλάει τσιριγώτικο αίμα. Κυλάει το αίμα της γιαγιάς του, Μαρίκας Σκλάβου από τα Μητάτα, η οποία μετανάστευσε από τα Κύθηρα στην Αυστραλία στα 13 της χρόνια για μια καλύτερη ζωή.

Ο Liam ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του “Rugby League World Cup 2021” με την Εθνική μας ομάδα. Πρόκειται για την παρθενική εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί με έναν χρόνο καθυστέρηση (λόγω κορονοϊού) στα γήπεδα της Αγγλίας από τις 15/10/22 έως τις 19/11/22.

Μιλώντας στον “Κυθηραϊκό Σύλλογο Αυστραλίας” (Kytherian Association of Australia) και στην πρόεδρό του, Βαρβάρα Ζαντιώτη, ο Liam δήλωσε πόσο περήφανος αισθάνεται που είναι Έλληνας και Κυθήριος συνάμα και αφιερώνει την κλήση του στην εθνική μας ομάδα στην γιαγιά του και τις θυσίες που αυτή έκανε για να έχει η οικογένεια ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζει, δε, να την κάνει περήφανη και αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να επισκεφτεί τα Κύθηρα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ελλάδα στην τελική φάση με τα “Κύθηρα” στη φανέλα

rugby-ethniki-ellados-kythira

Τον Νοέμβριο του 2019 η Ελλάδα κατατρόπωσε την Σερβία με 82-6 στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Rugby League World Cup 2021, παίρνοντας την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί με ένα χρόνο καθυστέρηση στην Αγγλία.

Βασικός χορηγός της ομάδας είναι ο Κυθήριος Nick Politis, ο οποίος επέλεξε τη λέξη “Κύθηρα” στη θέση της χορηγίας για να τιμήσει έτσι τον τόπο καταγωγής του.

nick-politis

Η Εθνική είναι στον ίδιο όμιλο με Αγγλία, Γαλλία και Σαμόα και ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 17 Οκτωβρίου με αντίπαλο τους “Πετεινούς” στο Doncaster.

rugby-ethniki-ellados-kythira

Η ομάδα απαρτίζεται από 24 παίκτες, εκ των οποίων οι 5 προέρχονται από την επαγγελματική λίγκα της Αυστραλίας, ενώ 8 είναι γηγενείς και αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προπονητής είναι ο Steve Georgallis, με τους Jim Pizanias και Michalis Chatziioannou ως assistant.

rugby-ethniki-ellados-kythira

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + four =