rugby-ethniki-ellados-kythira
Photo: Greek City Times - Bourdo Photography

Την παρθενική της εμφάνιση στην τελική φάση του Rugby League World Cup 2021, θα πραγματοποιήσει η εθνική μας ομάδα ράγκμπι των ανδρών. Πρόκειται για την 16η έκδοση της διοργάνωσης, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2021 αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί, εντέλει, στα γήπεδα της Αγγλίας, από τις 15/10/22 έως τις 19/11/22.

Βασικός χορηγός της ομάδας είναι ο Κυθήριος Nick Politis. Γεννημένος το 1944 στα Κύθηρα, ο Πολίτης ακολούθησε τη μοίρα πολλών Τσιριγωτών οι οποίοι μετανάστευσαν στην Αυστραλία τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της ομάδας ράγκμπι Sydney Roosters τους οποίους οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, με κορυφαία την κατάκτηση του “NRL Grand Final” το 2002. Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές και επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο του αυστραλιανού ράγκμπι, στους κόλπους του οποίου είναι γνωστός με το προσωνύμιο “Θείος Νικ”. Φιγουράρει, μάλιστα, στην λίστα “BRW Rich 200”, με τους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς, με περιουσία που το 2022 ανέρχεται στα 2.02 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

nick-politis

Η Ελλάδα στην τελική φάση με τα “Κύθηρα” στη φανέλα

Τον Νοέμβριο του 2019 η Ελλάδα κατατρόπωσε την Σερβία με 82-6 στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Rugby League World Cup 2021, παίρνοντας την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί με ένα χρόνο καθυστέρηση στην Αγγλία.

Ο Πολίτης που υπήρξε ο πρώτος επιχειρηματίας στην Αυστραλία που έδωσε χορηγία στη φανέλα ομάδας ράγκμπι της χώρας στα χρονικά, επέλεξε τη λέξη “Κύθηρα” στη θέση της χορηγίας για να τιμήσει έτσι τον τόπο καταγωγής του.

Η Εθνική είναι στον ίδιο όμιλο με Αγγλία, Γαλλία και Σαμόα και ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 17 Οκτωβρίου με αντίπαλο τους “Πετεινούς” στο Doncaster.

rugby-ethniki-ellados-kythira

Η ομάδα απαρτίζεται από 24 παίκτες, εκ των οποίων οι 5 προέρχονται από την επαγγελματική λίγκα της Αυστραλίας, ενώ 8 είναι γηγενείς και αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προπονητής είναι ο Steve Georgallis, με τους Jim Pizanias και Michalis Chatziioannou ως assistant.

rugby-ethniki-ellados-kythira

Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, έλαβε χώρα στο The Grand Roxy – Brighton-Le-Sands του Σίδνεϊ, παρουσία θρύλων του αθλήματος από την ομογένεια, όπως οι Braith Anasta και John Skandalis. Παρών ήταν και ο ίδιος ο Nick Politis.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =