lathroxeiria-adoni

Μετά την ΕΔΕ για να πέσουν όλες οι ευθύνες σε υπαλλήλους και να φύγουν από τις πλάτες του Μαξίμου και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την σκληρή απάντηση των εργαζομένων, μετά, ακόμη, και από τις αποκαλύψεις ότι το θέμα είχε ανακινηθεί από πέρυσι σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης «χτυπά ξανά» και πάει ένα βήμα παραπέρα.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, αφού ξεπερνά το βατερλώ με την διαπίστωση ότι «δεν καταπατά καμία εθνική μας κυριαρχία», επιχειρεί να πετάξει την ευθύνη και στον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από βίντεο, ισχυριζόμενος ότι «οι Τούρκοι διαφήμιζαν το Τουρκικό Αιγαίο και τότε», δηλαδή το 2018. Η φωτογραφία προέρχεται από βίντεο που φέρεται να είναι από το youtube και γράφει «Turkey Aegean». Το βίντεο στη φωτογραφία που επισυνάπτει ο υπουργός Ανάπτυξης και έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν διάφορα τρολ του Διαδικτύου, έχει μόλις 714 θεάσεις (views) και ένα like.

Το πραγματικό βίντεο, όμως, από το οποίο πήρε την φωτογραφία ο υπουργός Ανάπτυξης δεν προέρχεται από κάποιον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού κράτους ή τουρκικού οργανισμού. Είναι ένα ξεκάθαρα διαφημιστικό βίντεο του τουριστικού πρακτορείου busabout, το οποίο, άλλωστε, δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά σε «τουρκικό Αιγαίο», παρά μόνο έχει τις λέξεις «Turkey Aegean» στην έναρξή του. Κατά τα άλλα διαφημίζει την Κωνσταντινούπολη και διάφορους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της γειτονικής χώρας.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτή η κοροϊδία από τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια διαφημιστική καμπάνια τουριστικού γραφείου ή τουριστικού οργανισμού και στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση  “Turkaegean” που βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης σήμερα.

Ενδεικτικά η φωτογραφία που ανέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και το βίντεο από το οποίο προέρχεται το στιγμιότυπο.

lathroxeiria-adoni

Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται η προσφιλής προς τον Άδωνη Γεωργιάδη τακτική της στρεψοδικίας, για να στηρίξει την άποψή του και να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι φταίνε:

  • Κάποια γραφειοκράτης του ευρωπαϊκού οργανισμού από Βόρεια χώρα.
  • Φταίνε υπάλληλοι της υπηρεσίας που δεν ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία. Αν και το θέμα ήταν γνωστό ήδη από τον περσινό Ιούλιο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εκτόξευαν εθνικιστικές κορόνες για το ζήτημα.
  • Φταίει γενικώς η συγκεκριμένη υπηρεσία και για τον λόγο αυτό καταργήθηκε από τον κύριο υπουργό
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 1 =