Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης μιλά για τα ελληνοτουρκικά με ψυχραιμία αλλά και ρεαλισμό. Συγγραφέας του βιβλίου «Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία», έχει σημάνει το συναγερμό εδώ και χρόνια:

«Είμαστε σε μια πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία… Το πολιτικό σύστημα προτίμησε τον κατευνασμό και την άποψη ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος…. Βαφτίσαμε την υποχωρητικότητα μας «στρατηγική ψυχραιμία», λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στο militaire.gr .

«Η Τουρκία θέλει μια ελεγχόμενη σύγκρουση για να παρέμβουν οι σύμμαχοι και να μας καθίσουν σε ένα τραπέζι «για να τα βρούμε». Θέλουν να τα συζητήσουμε όλα. Μόνο που αυτά αφορούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.Με την Τουρκία βρισκόμαστε σε αδιέξοδο για την επίλυση των προβλημάτων με συζητήσεις…Οι απαιτήσεις της Τουρκίας έχουν τόσο αναβαθμιστεί που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει τίποτα απ΄ όλα αυτά…

Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία σύγκρουση με την Τουρκία υποχωρώντας», προσθέτει. Τι λέει για τους εξοπλισμούς; Με τι θα έπρεπε να συνδυαστούν οι εξοπλισμοί…Γιατί θεωρεί κρίσιμο το διάστημα μέχρι τις τουρκικές προεδρικές εκλογές.

Ο κ.Τζούμης μιλά για το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και εξηγεί τι στρατό πρέπει να έχουμε. Χρειαζόμαστε επαγγελματικό στρατό ή όχι. Εκφράζει τη άποψη του για την απόσυρση των BMP-1 από τα νησιά, αλλά και για τον φράχτη στον Έβρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 1 =