mixanismos-antikythira

Διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Κοτσανά, διοργάνωσε την Κυριακή, 28 Μαρτίου, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς -Αθηνών. Συμμετείχαν μόνιμοι κάτοικοι των Κυθήρων καθώς και μαθητές.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου. 

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς -Αθηνών, στα πλαίσια των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και παρακολουθώντας το πνεύμα των καιρών και των μέτρων της πανδημίας, οργάνωσε διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Κοτσανά, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021. Με τη βοήθεια παρουσιαστών του μουσείου ανακαλύψαμε μαζί τις αρχαίες ελληνικές εφευρέσεις.

Τέτοιες ήταν το αρχαίο ελληνικό θέατρο, ο οινοχόος, τα σιφώνια, οι φρικτωρίες, δηλαδή οι φλόγες σε υψώματα σε καιρό πολέμου και ειρήνης, σαν σήματα επικοινωνίας μεταξύ μακρινών πόλεων.

Άλλα ενδιαφέροντα όπως ο υδραυλικός κοχλίας του Αρχιμήδη για άντληση νερού, το πολύπλοκο παζλ των αρχαίων Ελλήνων καθώς και η εξήγηση του μηχανισμού των Αντικυθήρων, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Στους συμμετέχοντες πήραν μέρος και μόνιμοι κάτοικοι Κυθήρων και μαθητές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών συνεχίζει τη δράση του στις τόσο δύσκολες  συνθήκες που διανύουμε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine − 9 =