kythira-koronoios

Σταθερά κινούνται τις τελευταίες μέρες στα Κύθηρα οι ροές των μολύνσεων της covid-19 που προκαλεί η νόσος SARS-CoV-2 του νέου κορονοϊού. Η παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη στο νησί, με τα εγγενή χαρακτηριστικά της (υψηλή μεταδοτικότητα, ελαφριά νόσηση) να δίνουν τον τόνο. Ενδεικτικά, το φαρμακείο στον Ποταμό ανίχνευσε 4 θετικά κρούσματα τις τρεις τελευταίες ημέρες μέσω διενέργειας rapid test αλλά η γενικότερη αίσθηση είναι πως έχουμε, προσώρας τουλάχιστον, αποφύγει τα χειρότερα, με δεδομένη και την μαζική επιστροφή των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα, όπου είχαν εισρεύσει για την περίοδο των εορτών.

Ξεκινάει ο εμβολιασμός μικρών παιδιών

Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει στα Κύθηρα ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ μέχρι και την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, ή, εναλλακτικά, μέσω φαρμακείου.

Συνεχίζονται τα self test στους μαθητές

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διάθεση self test στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Τα τεστ πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Όσα παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, υποβάλλονται και σε rapid test.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 1 =