emvolio-istoria-mrna-texnologias

Συνεχίζονται να εντοπίζονται κρούσματα με το νέο κορονοϊό Covid-19 στα Κύθηρα αφού σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Τσιρίγο FM αναφέρονται 2 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 48 ώρες. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού διενεργούν ιχνηλατήσεις σε επαφές των κρουσμάτων.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί βάσει του προγράμματος «Covid Free» στα νησιά

Και αυτήν την εβδομάδα συνεχίζεται ο εμβολιασμός των κατοίκων των Κυθήρων καθώς το νησί έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Covid Free» με οριζόντιο εμβολιασμών των νησιών με έως 10.000 κατοίκους.

«Ταξιδεύω στα Κύθηρα και εμβολιάζομαι!»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στο νησί η πορεία εξέλιξης του προγράμματος «Covid-Free» καθώς τα Κύθηρα τις τελευταίες μέρες έχουν δεχθεί την επίσκεψη Κυθηρίων από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και άλλων πολιτών οι οποίοι είδαν το πρόγραμμα «Covid-Free» ως ευκαιρία να εμβολιαστούν μια… ώρα αρχύτερα. Το φαινόμενο του «εμβολιαστικού τουρισμού» δεν είναι μόνο «κυθηραϊκό» καθώς το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα ελληνικά νησιά.

Δεν ανταποκρίθηκαν όλοι στο πρόγραμμα «Covid-Free»

Τις τελευταίες ημέρες, και ενώ στο Νοσοκομείο Κυθήρων οι εντυπώσεις των πολιτών από την οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος είναι πολύ ικανοποιητικές, αναφέρεται μικρότερη προσέλευση ντόπιων κατοίκων σε αυτό από ότι αναμενόταν. Παρά τις ανακοινώσεις που ανέφεραν ότι η Παρασκευή 16 Απριλίου ήταν η τελευταία ημέρα, όπως είχε τονίσει και ο Δήμαρχος του νησιού κ. Χαρχαλάκης, είναι πιθανό να υπάρξει παράταση στο πρόγραμμα. Οι προσπάθειες των αρχών τους τελευταίους μήνες κατευθύνθηκαν στην ενθάρρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν πολίτες που αρνούντο να εμβολιαστούν επηρεασμένοι από το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν νησιά «Covid-Free»

Τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει η παρανόηση ότι τα νησιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Covid-Free» ακολουθούν μια διαφορετική πολιτική όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και την πολιτική της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Υπενθυμίζεται η δήλωση του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη στις 5 Απριλίου στη βουλή ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση είπε: «Το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι ένα σχέδιο εξαιρετικά λεπτομερές, ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Η συζήτηση περί ενός νησιού του οποίου οι κάτοικοι εμβολιάζονται για επιχειρησιακούς λόγους δεν είναι συζήτηση που αφορά στον τουρισμό. Όλη η χώρα είναι ασφαλής. Δεν πρέπει να υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ προορισμών. Απευθύνω έκκληση να σταματήσει αυτή η αντιπαραγωγική φιλολογία. Είναι προφανές ότι μόνο επιχειρησιακοί λόγοι οδηγούν στον εμβολιασμό ορισμένων νησιών.

Δεν τίθεται θέμα ουσίας. Είναι νησιά με μικρό δυναμικό, σε σχέση με τις κλίνες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γενικότερη υγειονομική κατάσταση».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 12 =