charchalakis-xyty

Για την πρόοδο των εργασιών στον ΧΥΤΥ Κυθήρων, ενημερώθηκε την Τρίτη, 05/01/21, ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, κατά την εκεί επίσκεψή του. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Χαρχαλάκης μίλησε για έναν «υπερσύγχρονο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων», χαρακτηρίζοντας το έργο ως «το σημαντικότερο στο νησί τα τελευταία χρόνια, μετά την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου.»

charchalakis-xyty

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημάρχου Κυθήρων:

«Επισκέφθηκα σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου τον ΧΥΤΥ των Κυθήρων στη θέση “Λαχνός” και ενημερώθηκα από την ανάδοχο εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ για την πρόοδο των εργασιών. Το νησί μας έχει το μεγάλο προνόμιο να διαθέτει πλέον έναν υπερσύγχρονο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής και σύντομα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του βασικού κυττάρου. Ο πρώην παράνομος ΧΑΔΑ έχει αποκατασταθεί πλήρως και η Χώρα μας γλυτώνει εδώ και 2 χρόνια ετήσια πρόστιμα ύψους 320.000€!

charchalakis-xyty

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το έργο, που όπως έχω πει, θεωρώ το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών στα Κύθηρα, μετά την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου. Διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς νόμιμη και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μας.
Προετοιμαζόμαστε ήδη για την Β΄ Φάση των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα υποβληθεί στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Με την Περιφέρεια, τον ΕΔΣΝΑ, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών υπάρχει εξαιρετική συνεργασία!»
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 1 =