froso-kasimati Δήμος Κυθήρων
Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κυθήρων Ευφροσύνη Κασιμάτη

Η συζήτηση για την ανακύκλωση και την αποκομιδή σκουπιδιών έχει ανοίξει με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων αλλά και πολλών πολιτών που ενδιαφέρονται για το ζήτημα.

Πολύ ενδιαφέρουσα και η παρέμβαση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Κυθήρων  Ευφροσύνης Κασιμάτη. Όμως οι απορίες παραμένουν:

  • Αν τώρα, τον Απρίλιο, από μια ασθένεια υπάρχει αδυναμία αποκομιδής των σκουπιδιών, τι θα γίνει στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που θα έχουν να διαχειριστούν πολλαπλάσιους όγκους;
  • Αν οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν φτάνουν, ποιος φταίει και τι ενέργειες έγιναν για να καλυφθούν τα κενά;

Θα πρέπει να επισημάνουμε στην κ. Κασιμάτη ότι η ανακύκλωση δεν είναι ζήτημα φιλοσοφίας όπως σχολιάζει, αλλά υποχρέωση κάθε ΟΤΑ και είναι εναρμονισμένη με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Η θεσμική θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου απαιτεί σοβαρότητα και γνώση, περιλαμβάνει δε συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες που διέπονται από τους νόμους περί τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, καλό θα ήταν η κ. Κασιμάτη να γνωρίζει ότι οι δημόσιες δραστηριότητες, όπως και η αποκομιδή σκουπιδιών, δεν καλύπτονται από κανενός είδους απόρρητο και μπορεί να βιντεοσκοπούνται. Πολύ περισσότερο όταν αποκαλύπτουν θέματα κοινωνικού και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος μέσω (μη) ανακύκλωσης… Οι εποχές της προληπτικής λογοκρισίας (ελπίζουμε ότι) πέρασαν…

Kythera.News

Παρακάτω το σχόλιο της Γενικής Γραμματέως σε ανάρτηση πολίτη:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + 12 =