froso-kasimati Δήμος Κυθήρων
Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κυθήρων Ευφροσύνη Κασιμάτη

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφασ του Δημάρχου Κυθήρων σύμφωνα με την οποία ανατίθενται τα νέα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέα για το έτος 2023. Διαβάστε παρακάτω την απόφαση.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αναθέτουμε στη Γενική Γραμματέα του Δήμου Κυθήρων Ευφροσύνη Κασιμάτη του Δημητρίου, τα παρακάτω εκ του Νόμου και πρόσθετα καθήκοντα:
1. Προΐσταται του προσωπικού του Δήμου αμέσως μετά το Δήμαρχο.
2. Μεριμνά για την ορθή τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού από το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και είναι υπεύθυνη ορθής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής παρουσίας των υπαλλήλων σε συνεργασία με την παρέχουσα εταιρεία.
3. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου και τηρεί διαρκώς επικαιροποιημένο ηλεκτρονικό αρχείο με το σύνολο των αδειών, τα υπόλοιπα για κάθε υπάλληλο και κάθε σχετικό στοιχείο και πληροφορία
4. Υπογράφει κάθε έγγραφο που αφορά στις διαδικασίες πρόσληψης του έκτακτου προσωπικού του Δήμου (ΙΔΟΧ) πάσης φύσεως (διοικητικών, πυρασφάλειας, ανταποδοτικών υπηρεσιών κ.λπ.) όπως (ενδεικτικά): διαβιβαστικά προς του ΑΣΕΠ, το Υπ.Εσ. και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βεβαιώσεις, προκηρύξεις πρόσληψης κ.λπ. πλην των συμβάσεων πρόσληψης που υπογράφονται αποκλειστικά από το Δήμαρχο.
5. Ελέγχει τις φορολογικές και λογιστικές υποχρεώσεις του Δήμου, συντάσσει περιοδική έκθεση ενημέρωσης προς το Δήμαρχο και συνεργάζεται με το λογιστικό γραφείο με στόχο την ορθή τήρηση διαδικασιών και προθεσμιών.
6. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.
7. Προβαίνει στην εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.
8. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο.
9. Εξουσιοδοτείται για την «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»:
α. Υπογραφή όλων των εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν στο Γραφείο Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης καθώς και στο Ληξιαρχείο πλην των αποφάσεων πολιτογράφησης.
β. Παραλαβή με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος του Δήμου, κατ΄ αποκλειστικότητα κάθε είδους δικαστικού και εξωδίκου εγγράφου (ενδεικτικά: εξώδικα, αγωγές, δικαστικές αποφάσεις, κλήσεις για εξέταση μαρτύρων ή για εκδίκαση υποθέσεων ποινικής, αστικής ή διοικητικής φύσεως κ.λπ.) από Δικαστικές Αρχές, Αστυνομία και Δικαστικούς Επιμελητές και ενημέρωση αμελλητί και αυθημερόν του Δημάρχου και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου.
γ. Υπογραφή κάθε εγγράφου που σχετίζεται με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο καθώς και με τις μισθολογικές αλλαγές προσωπικού, τα έγγραφα προς την Επιθεώρηση Εργασίας, τις οικειοθελείς αποχωρήσεις, την αλλαγή κλιμακίων κ.λπ.
δ. Έκδοση και υπογραφή εσωτερικών εγκυκλίων για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
10. Μεριμνά για την ορθή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων στις υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων (GDPR) και συνεργάζεται προς τούτο με τον ανάδοχο παροχής της σχετικής υπηρεσίας.
11. Ορίζεται υπεύθυνη για την τήρηση των διαδικασιών Εσωτερικού Ελέγχου, με βάση το σχετικό εγχειρίδιο και σε συνεργασία με τον ανάδοχο παροχής της σχετικής υπηρεσίας.
Ειδικότερες Αρμοδιότητες σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού:
1) Μεριμνά για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δήμο και την τήρηση των σχετικών στοιχείων.
2) Εισηγείται και παρακολουθεί την υλοποίηση μέτρων επιπρόσθετης στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου (π.χ. οργάνωση μετακινήσεων του προσωπικού στις εγκαταστάσεις του Δήμου, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).
3) Σχεδιάζει, εισηγείται και οργανώνει προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμμάτων και μεριμνά για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών στην πράξη.
4) Μεριμνά για την τήρηση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων που ισχύουν εκάστοτε και ρυθμίζουν τις σχέσεις του Δήμου με το ανθρώπινο δυναμικό του (π.χ. θέματα μισθολογικά, ωραρίου, αδειών, ασθενειών, υπερωριών, απολύσεων, διεκδικήσεων κ.λπ.).
5) Μεριμνά για τη διενέργεια και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων εργασίας με βάση τις νόμιμες διαδικασίες.
6) Τηρεί τα Μητρώα του Προσωπικού στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία της ατομικής και οικογενειακής του κατάστασης, οι κάθε είδους μεταβολές στην εργασιακή του ζωή

(προσλήψεις, απολύσεις, αλλαγές θέσεων εργασίας, αμοιβές, άδειες, απουσίες, αξιολογήσεις κ.λπ.) και τα προσόντα του.
7) Σχεδιάζει και εισηγείται βελτιώσεις και παρακολουθεί την εφαρμογή όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την απασχόληση των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (τήρηση ωραρίου, έγκριση και πραγματοποίηση υπερωριών κ.λπ.).
8) Συγκεντρώνει τα στοιχεία απασχόλησης και τις μεταβολές των στοιχείων των εργαζομένων που επηρεάζουν τις αμοιβές τους και ενημερώνει έγκαιρα τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να προωθείται έγκαιρα η πληρωμή των εργαζομένων και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.
9) Συνεργάζεται με τους Προϊσταμένους των επιμέρους διοικητικών ενοτήτων του Δήμου και τους ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε εργασιακά θέματα (διαχείριση παρουσιών, υπερωριών, βεβαιώσεων προς το προσωπικό κ.λπ.).
10) Εκδίδει κάθε είδους βεβαιώσεις προς το προσωπικό για θέματα που άπτονται για θέματα που άπτονται της απασχόλησής τους στο Δήμο.
11) Συγκεντρώνει τα στοιχεία μεταβολών και των αντίστοιχων καταβληθέντων παροχών ή καταλογισθέντων ποσών προς το προσωπικό του Δήμου, που έχουν επίδραση στην διαμόρφωση των αμοιβών του και μεριμνά για την έκδοση των μισθολογικών καταστάσεων και την πληρωμή των αμοιβών.
12) Μεριμνά για την έκδοση βεβαιώσεων καταβληθεισών αμοιβών προς το προσωπικό του Δήμου και για τον υπολογισμό και την απόδοση προς τα ασφαλιστικά ταμεία των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, κάθε άλλη σχετική καταργείται.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης άρχεται την 03-01-2023.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − two =