Kazamias

Πιστή στο ραντεβού της για άλλη μια χρονιά η Dragonera Rossa κυκλοφόρησε το νέο τσιριγώτικο καζαμία με όλες τις προβλέψεις για όσα θα συμβούν το έτος 2022. Διαβάστε με προσοχή γραμμή – γραμμή, μήνα – μήνα για να ξέρετε πρώτοι. Καλή ανάγνωση!

ΜΕΓΑΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2022

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με τη μοίρα, δέσμιοι του πεπρωμένου, προσφέρουμε στους αναγνώστες εντελώς δωρεάν τις εγκεκριμένες από την επιστημονική επιτροπή των αστρολόγων της Δραγονέρας συγκλονιστικές προβλέψεις για το νέο έτος. Για το καλό σας, μην τις αψηφήσετε. Τύψεις δεν θα έχουμε γιατί σας τα είχαμε πει, αλλά αν σας χάσουμε ποιόν θα προειδοποιούμε του χρόνου;

 

Ιανουάριος

  • Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν την εμφάνιση της μορφής του Ανδρέα Παπανδρέου στη νυχτερινή προβέντζα πάνω από τα Τραβασαριάνικα, με αποτέλεσμα τη μεταστροφή γνωστού συνταγματολόγου που σπεύδει να κάνει το εμβόλιο κοβιντ.
  • Κρυμμένο micro-chip ανακαλύπτεται τυχαία στον αριστερό αντίχειρα εμβολιασμένου ιατρού την ώρα που αυτός έπαιζε κιθάρα. Η ανακάλυψη οδηγεί στην παραίτηση ολόκληρου του χειρουργικού team και διατάσσεται Εσωτερική Έρευνα στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων.
  • Κρεμάει το ιντερνετ για 2 ολόκληρες μέρες. Εκνευρισμός στην Κυριακάτικη Ομάδα Πεζοπορικής Γαστριμαργίας καθώς οι συμμετέχουσες δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν κι έφτιαξαν όλες τα ίδια νηστήσιμα καλτσουνάκια. Ο οργανωτής καταλήγει στο νοσοκομείο, καθώς φιλότιμα προσπάθησε να φάει από όλες τις πιατέλες.

Φεβρουάριος

  • Τα Κύθηρα ιδρύουν Ενεργειακή Κοινότητα. Συγκινημένοι όλοι στη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γερακάρι ήπιαν φατουράδα και έφαγαν ροζέδες. Περπάτησαν το πανέμορφο δάσος, γνώρισαν τα μονοπάτια της περιοχής και κατέληξαν για μια βουτιά στην παραλία του Ρούτσουνα. «Wow, ωραίο μέρος για επένδυση, no;» αναφώνησε ενθουσιασμένη Κυθήρια λομπίστρια της διασποράς.
  • Μυστηριώδης επιφανειακή έκρηξη λίγο έξω απο το Κοφινίδια. Αγνοείται ηλικιωμένος ψαράς, γνωστός στις αρχές για παλιότερη υπόθεση αλιείας με χρήση απαγορευμένων εκρηκτικών.
  • Με ανακοίνωση ανακοίνωσε το ετήσιο πρόγραμμα ανακοινώσεων ο αερολιμενάρχης Κυθήρων συνεχίζοντας την παράδοση του προηγουμένου που ανακοίνωνε ανακοινώσεις κάθε τρεις και λίγο.

Μάρτιος

  • Αναβιώνει η συζήτηση για την ανάγκη βιολογικού καθαρισμού του Ποταμού, μετά την αυξανόμενη εμφάνιση αλλοιώσεων στο χρώμα της ενδημικής πανίδας.
  • Νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης ύστερα από δημοσιοποίηση έρευνας που αποκαλύπτει οτι η παραλλαγή Ψ του κοβιντ αιωρείται μόνο χαμηλά κοντά στο δάπεδο : στους χώρους εστίασης απαγορεύονται οι καθήμενοι, σε όσες σχολικές αίθουσες δεν έχουν εξοπλιστεί με διώροφα θρανία επιτρέπονται μόνο 4 μαθητές όρθιοι στο ένα πόδι σε κάθε γωνία, στα γήπεδα τα ball boys θα πρέπει να πατούν σε ξυλοπόδαρα και κάθε γκολ που θα σημειώνεται με κεφαλιά θα μετράει διπλό.
  • Εκπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ γνωστού σιδερά, μπαλαδόφατσα και γόη του νησιού ακυρώνεται από το var ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης, μετά και τη χρήση της γραμμής. “Πάω για καλαμάρια” δήλωσε και απέφυγε ερωτήσεις εμφανώς σκασμένος.

Απρίλιος

  • Ο Αστέρας κατακτά την Kythera League ύστερα από την ολοκλήρωση των playoffs. Η Φορτούνα Ρούτσουνα πλασάρεται δεύτερη και θα διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία στα μπαράζ με τον Αστέρα.
  • Κλείνουν 9 μήνες από την τελευταία βεβήλωση της σημαίας στη φουρκέτα του Διακοφτιού. Κατα τη διάρκεια του πανηγυρικού τρισάγιου η παραστάτις του Λιμενικού λιποθυμάει όταν, κατα δήλωσή της, η σημαία δάκρυσε.
  • Μετάθεση 400 νέων αστυνομικών στο Α.Τ Κυθήρων λύνει το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας. Κυκλοφοριακό κομφούζιο έξω από τον Εσταυρωμένο, αύξηση 207% της αναζήτησης στην κατηγορία BDSM και My little Kitty.

Μάιος

  • Παγκόσμια ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή: σύσσωμη η αντιπολίτευση πρότεινε στο δήμαρχο να ποστάρει συγκεντρωμένα τα έργα της εβδομάδας άπαξ κάθε Σάββατο μεσημέρι αντί 5 φορές τη μέρα. «Υπολογίζεται οτι μόνο με τη μείωση των αναρτήσεων του Δημάρχου στα social media κατά 50% θα μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,2 τόνους ετησίως» λέει η Greenpeace.
  • Αδελφός πολιτευτή της αντιπολίτευσης παίρνει έργο από το Δήμο και την άλλη μέρα το δίνει πισω μετά από παραίνεση του αδελφού του. «Αφού μου το έδωσε ολόκληρος αντιδήμαρχος, τι να έκανα;» φέρεται να είπε ο πρώτος. «Να του πεις να το β….. » απάντησε ο δεύτερος και οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι τον Έξω Βούργο.
  • Σε «ντέρμπυ των αιωνίων» μετονομάστηκε ο τελικός των τελικών για τον πιο διάσημο Κυθήριο, μεταξύ του Αιμίλιου Χ. και του Γαβρίλη Ψ. οι οποίοι ισοψήφισαν σε όλες τις κατηγορίες ντοκυμαντέρ και αφιερωμάτων με θέμα τα Κύθηρα. Ο τίτλος μεταξύ των ΧΨ κρίθηκε στο τελευταίο αγώνισμα που ήταν το «δημουργία στα Κύθηρα», όταν ο Ψ μετέγραψε ηλεκτροκαρδιογράφημα οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου σε ταμπλατούρα κιθάρας της Αχάριστης.

Ιούνιος

  • Γνωστός αρχαιολάτρης εφοπλιστής δωρίζει 2 τεθωρακισμένα τζιπ και 1 stealth θαλαμηγό στην Τ.Ο. ΝΔ Κυθήρων. «Τέτοια τζιπ είχαμε αλλά τεσπα, νταξ» φέρεται να μουρμούρισε ο τοπικός πρόεδρος κατα την τελετή παραλαβής.
  • Το New Deal είναι εδώ. Σε μια δήλωση με νόημα προέβη ηγετικό στέλεχος που όταν δεν ερωτήθηκε, απάντησε “δεν είναι ακόμα η ώρα”.
  • Προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού που διαφήμισε το νησί στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε», μετονομάζεται σε «Ακρωτήριο Χορν» ο Τράχηλας, έξω απο το Καψάλι. Κομφούζιο στους παγκόσμιους τουριστικούς οδηγούς, επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας από τον πρέσβη της Χιλής. Παρατηρώντας από την πλατεία της Χώρας δασική πυρκαγιά να κατακαίει την περιοχή, γάλλος επιχειρηματίας αναφωνεί: «Bon! Γκη του Πυρός ντεν τέλατε; Ε; Ε;».

Ιούλιος

  • Σκάφος με πρόσφυγες προσαράζει στη Μικρή Δραγονάρα. Ηλεκτρονική εφημερίδα προτρέπει τις αρχές να τους χορηγήσουν άσυλο ώστε να ενταχθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία, όπως επιτάσσει η χριστιανική αγάπη σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικών χεριών. Αμηχανία στη Μητρόπολη, σε χάκερς αποδίδει την ανάρτηση ο ιδιοκτήτης.
  • Τελικά, οι μετανάστες ήταν όλοι ντόπιοι Κυθήριοι που μάζευαν αλάτι στις Δραγονάρες και τους είχε πιάσει λίγο παραπάνω ο ήλιος. Το κλιμάκιο του FBI θεώρησε την αποστολή τελειωμένη (Mission Accomplished). Τοπικό μέσω εκφράζει αμφιβολίες για το αν πρέπει η υπόθεση να μπει στο αρχείο. “Ίσως να είναι μπλεγμένοι και οι αλληλέγγυοι” φέρεται να είπε σε πηγαδάκι στο Λιβάδι γνωστός ινφλουένσερ.
  • Σε φιάσκο καταλήγει και η 4η απόπειρα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποταμού να διαγραμμίσουν το parking. Διενέξεις οδηγών, η τροχαία αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο. Ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος χαιρετίζει την Πρωτοβουλία των παιδιών του νηπιαγωγείου να ζωγραφίσουν δωρεάν την άσφαλτο με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους.

Αύγουστος

  • Σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων δημιουργείται σύγχυση τη στιγμή που σύμβουλος της συμπολίτευσης φέρεται να απάντησε Ναι σε θέμα που του είχαν πει να πει Όχι. Το θέμα πέρασε με τη δική του ψήφο. Τελικά ο πρόεδρος του συμβουλίου εξετάζοντας προσεκτικά το βίντεο στο youtube, διαπιστώνει ότι ο συνάδελφος δεν είπε ποτέ Ναι αλλά Μπεεεε και ακυρώνει την ψήφο.
  • Θαυματουργική ανάνηψη στο Μελιδόνι. 98χρονος ιταλός τουρίστας που προσπάθησε να κολυμπήσει μέχρι την Κυριακουλού ξυπνάει ύστερα από 27 λεπτά ακαμψίας. Αντικρίζοντας τον διασώστη της Εθελοντικής Ομάδας που του έδινε το φιλί της ζωής, ψέλλισε: «Sono molto felice che siamo finalmente insieme mia cara Lucia!»
  • Δεκάδες κάτοικοι και παραθεριστές του Καψαλίου απέκτησαν βάρκα. Μικρά και μεγάλα πλεούμενα, σε διάφορα χρώματα, γέμισαν την παραλία και το λιμάνι. Καθημερινά δρομολόγια στη Χύτρα δημιουργούν θαλάσσιο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η ταλαιπωρία βαρκάρηδων, λουόμενων και ψαριών είναι μεγάλη : «Μαύρο καλοκαίρι περνάμε«. Ο πρόεδρος της Εγχώριου δηλώνει ικανοποιημένος : «Ζωντάνεψε ο τόπος«.

Σεπτέμβριος

  • Τριμηνιαίες μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου στο νέο περιφερειακό δρόμο του Ποταμού Αντικυθήρων (0,78 οχήματα / 24ωρο) επιβεβαίωσαν πανηγυρικά τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου. «Προχωράμε στην απευθείας σύνδεση Γαλανιανών-Κατσανεβιανών, χρόνιο αίτημα των κατοίκων και έργο πνοής για την αποσυμφόρηση του Αγίου Μύρωνα» δηλώνει με ανάρτησή του ο δήμαρχος.
  • Κοπή και αποξήρανση δένδρων στον Καραβά. Οι καραβίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Αποφασισμένοι να μην αφήσουν δέντρο για δέντρο κόβουν περιμετρικά ότι βρουν. Το χωριό σύντομα χαρακτηρίζεται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ηλιθιότητας και ο ίδιος ο πρόεδρος της εγχώριας φυτεύει μαρμάρινες πλάκες σε τρία σημεία περιμετρικά του χωριού. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος γίνεται έξαλλος και αποφασίζει να δράσει. Μαζεύει το αρχείο του και κάνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «δε μασάω» στο σχολείο του Καραβά. Ο δήμαρχος του στέλνει συγχαρητήριο SMS και εκφράζει τη λύπη του που δεν μπορεί να παρευρεθεί.
  • Σκάει η φούσκα των ακινήτων στην Αυστρία προκαλώντας την έξωση της Φιλαρμονικής της Βιέννης από το Βίνερ Μουζικφεράιν. Η άστεγη ορχήστρα απευθύνει έκκληση συστέγασης στο Μέγαρο Παναγιώτου. «Να σας ακούσουμε πρώτα» φέρεται να είπε ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Ποταμού και στην οντισιόν τους ζητάει να παίξουν το “Daddy Cool”

Οκτώβριος

  • Κακοκαιρία πλήττει το κεντρικό νησί. Από την έντονη βροχόπτωση καταρρέει πρανές στα Βιαράδικα, αποκαλύπτοντας νεκροταφείο της υστεροΜινωικής περιόδου. Ανάμεσα στα κτερίσματα εντοπίζονται σε καλή κατάσταση ένα τάμπλετ του κουτιού, 1 ταχυβραστήρας, πλήθος λαμπτήρων LED και διακοπτικό υλικό. Η Εφορεία αρχαιοτήτων κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών του νησιού.
  • Το πενταμελές της Εγχωρίου ανέθεσε σε μαρμαροτεχνίτη την κατασκευή των προτομών των 5 μελών, που θα τοποθετηθούν στο νησάκι του Διακοφτιού ώστε να βλέπει ο κόσμος που έρχεται με το πλοίο ότι ο τόπος έχει προστάτες.
  • Βεντέμα. Το τοπικό εργατικό δυναμικό πιάνει τις ελιές και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στον κατασκευαστικό τομέα.
  • Εκτός απο ασφόδελους, κρεμμύδες και κυκλάμινα, ντοματιές φυτρώνουν στη νέα άσφαλτο του δρόμου προς Προγκί καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν καλοκαίρι και οι ντομάτες ήταν στο βασικό μενού του κολατσιού των εργατών. Η έλλειψη σε ντόπια λαχανικά στο Παζάρι του Ποταμού γεννά σκέψεις ασφαλτόστρωσης της πλατείας.

Νοέμβριος

  • Ειδικό κλιμάκιο της Ένωσης Αυτοαποκαλούμενων Δημοσιογράφων, με τη βοήθεια ειδικού κλιμακίου του FBI και ειδικού κλιμακίου του Λιμενικού αποκαλύπτουν ειδικό κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στα Κύθηρα. Συλλαμβάνεται από λάθος ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας αλλά το ίδιο βράδυ αναγνωρίζεται και αφήνεται ελεύθερος.
  • Πετρέλαιο στην Παλαιόπολη. Ντόπιοι ανακάλυψαν κοίτασμα σκάβοντας για αμμοχάλικο. «Οι μεταλλικοί πυλώνες άντλησης θα σοβατιστούν με παραδοσιακό κουρασάνι» δηλώνει η υπουργός πολιτισμού, ύστερα από έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Αρχαιολόγων.
  • Ρεκόρ αποτελεί ο αριθμός των φυλλαδίων που βρέθηκαν σε κάδο ανακύκλωσης στο γειτονικό Μιλάνο όπου κάνουν τις διακοπές τους υπάλληλοι και μέλη της τουριστικής Επιτροπής του δήμου Κυθήρων. Τα φυλλάδια είναι τυπωμένα σε 100% ανακυκλώσιμο υλικό διαβεβαιώνουν πηγές από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής. Τα μαγικά χαρτάκια εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά. «Είχαν δίκιο όσοι επέμεναν να τυπώνουν μεγάλες ποσότητες» δηλώνει περήφανα ψυχή του τιαραποροπιτιρουμ παρα πομ και συνάπτει εμπορική συμφωνία με μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Δεκέμβριος

  • Παρατηρείται ο πιο βαρετός Δεκέμβρης των τελευταίων 50 ετών. «Νταρτανίζομαι όλη μέρα, πράμα δε γίνεται» παραπονιέται διαδικτυακά μεσαρίτισσα κουτσομπόλα.

ΕΞΤΡΑ ΔΩΡΟ! ΕΥΧΗ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!!!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + eighteen =