kikloforise-kythereia-iouliou-themata-pou-kaine

Το νέο τεύχος της «Κυθέρειας», είναι εδώ. Με θεματολογία πλούσια και ποικίλη. Ως κεντρικό θέμα του εξωφύλλου, φιγουράρει το ρεπορτάζ για το νησί εκείνο που ο Δήμος, ενδεχομένως θα όφειλε, σίγουρα θα μπορούσε, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους δεν έχει διεκδικήσει, ώστε να περιέλθει στην συστάδα νήσων που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Κυθήρων/Αντικυθήρων. Διαβάστε ποιο είναι το εν λόγω νησί και ποιος ο ιστορικός ρόλος που έπαιξαν, τόσο η «Επτανησιακή Πολιτεία», όσο και η «Συνθήκη του Λονδίνου» στο μετέπειτα καθεστώς του.

Μάθετε ακόμα, τους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στρέφεται εναντίον της νέας διοίκησης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας αλλά και γιατί -σύμφωνα με την εφημερίδα- ο Δήμος «απέτυχε παταγωδώς» στο θέμα των κάδων απορριμμάτων.

Στην υπόλοιπη θεματολογία, ξεχωρίζουν τα στοιχεία για την κατάρρευση του παγκόσμιου τουρισμού, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις αναμένεται η ανάκαμψη και οι δράσεις της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κας Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, στα πλαίσια της εκστρατείας για την ανάδειξη των νησιών της Αττικής.

Επίσης, γνωρίστε το πρόγραμμα «Terra Kytheria» για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και του κυθηραϊκού ελαιόλαδου που προωθεί το ΚΙΠΑ, πληροφορηθείτε τα νεότερα γύρω από τα υπό μελέτη και εκτέλεση έργα του Δήμου Κυθήρων και ενημερωθείτε για την ολοκληρωμένη πρόταση του δημοτικού συνδυασμού «Κύθηρα, Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ» για την τουριστική προβολή των Κυθήρων.

Όσον αφορά την ελληνική θεματολογία, ξεχωρίζουμε άρθρο-άποψη για τα απόνερα της πανδημίας, την συμβολή αυτής στην εκτόξευση του ελληνικού χρέους και την εκμετάλλευσή της από την ντόπια ολιγαρχία για την περαιτέρω φτωχοποίηση του σκληρά δοκιμαζόμενου -ελέω μνημονίων- Έλληνα πολίτη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 2 =