Ανήμερα τα Χριστούγεννα υπήρχε πτήση από Αθήνα προς Κύθηρα (η GQ 440, με ώρα αναχώρησης 17:40) και από Κύθηρα προς Αθήνα (η GQ 441, με ώρα αναχώρησης 19:00), το ίδιο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά.

Είναι γνωστό ότι το Αεροδρόμιο μας έχει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και δεν λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, όπως συμβαίνει στα μεγάλα αεροδρόμια. Όμως οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του φορέα επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών (Handler) εν προκειμένω της Skyserv, δεσμεύονται με την πρόσληψή τους, ότι θα είναι στην διάθεση του Αερολιμένα αν παραστεί ανάγκη ολόκληρο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, προκειμένου να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Αερολιμένα.

Προέχει λοιπόν η εξυπηρέτηση μιας τακτικής πτήσης ακόμη και τις Άγιες ημέρες ή τις αργίες, αλλά και οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της ημέρας, για έκτακτες καταστάσεις , όπως αεροδιακομιδές ασθενών.

Η εκτέλεση του καθήκοντος δεν είναι καταναγκασμός , όλοι οι υπάλληλοι ανταποκρίνονται ευσυνείδητα, με αίσθημα ευθύνης και με διάθεση, στερούμενοι τις οικογενειακές στιγμές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, του Πάσχα, προκειμένου το Αεροδρόμιο να λειτουργήσει και να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, ή κάτι έκτακτο.

Σάββατο 25η Δεκεμβρίου 2021

Το Αεροδρόμιο μας, καθαρό και ζεστό όπως κάθε ημέρα του χειμώνα, περιμένει να καλοδεχτεί τους επιβάτες της πτήσης GQ 440 από Αθήνα, ενώ ετοιμάζει την αναχώρηση των επιβατών της πτήσης GQ 441 για Αθήνα.

Όμως είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Ύμνοι Χριστουγεννιάτικοι, οργανικές μελωδίες και χορωδιακά τραγούδια, με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου, δημιουργούν το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο κλίμα στις ολόφωτες αίθουσες του Αεροδρομίου. Υπάρχει όμως και μια μικρή έκπληξη, ιδιαίτερα για τους μικρούς ταξιδιώτες, όχι πως και οι μεγάλοι δεν θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά τέτοιες ημέρες.

Ένας προβολέας λέϊζερ (laser) προβάλει στην πρόσοψη του κτιρίου προς την πλευρά της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών, διάφορα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σχήματα, σε πράσινο και κόκκινο χρώμα. Σε συνεργασία με τον κυβερνήτη του αεροπλάνου της SKY Express κ. Γ. Χατζηιωάννου, αυτό σταθμεύει, παρά των επικρατούντα δυτικό άνεμο , παράλληλα προς το κτίριο με ασφάλεια, ώστε στη συνέχεια τα προβαλλόμενα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, να «στολίσουν» και το αεροπλάνο, ζεσταίνοντας έτσι την ατμόσφαιρα, παρά την χαμηλή θερμοκρασία που έχει προκαλέσει ο Πουνέντης. Καμπάνες, Αι Βασίληδες, ελατάκια, αστεράκια, κρύσταλλοι νιφάδας, «πυροτεχνήματα», προβαλλόμενα υπενθυμίζουν σε υπαλλήλους και επιβάτες, ότι ζούμε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη βραδιά, σε εορταστικό κλίμα, στο Αεροδρόμιο μας, που απόψε είναι διαφορετικό, Χριστουγεννιάτικο.

Μια μητέρα επιβιβαζόμενη δείχνει στα παιδάκια της, τα Χριστουγεννιάτικα «στολίδια» που προβάλλονται στον «κορμό» του Πύργου Ελέγχου, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ! Μια λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά !

Σε λίγο το αεροπλάνο τροχοδρομεί και απογειώνεται, καλή πτήση να έχει ! Τα φώτα του διαδρόμου και της πίστας σβήνουν, το αεροδρόμιο όμως παραμένει φωτισμένο, για να προβληματίσει ενδεχομένως κάποιους, που ανησυχούν όταν το βλέπουν φωτισμένο, ότι τάχα κάτι κακό συμβαίνει. Απόψε η ανησυχία τους είναι αδικαιολόγητη, είναι μια ξεχωριστή νύχτα, η νύχτα των Χριστουγέννων που δίνει την σκυτάλη στην ημέρα της «Σύναξης» της Θεοτόκου, μια ημέρα συγχαρητηρίων και ενθουσιασμού για την έλευση του μικρού Χριστού και το ολόφωτο  Αεροδρόμιο πρέπει να στέλνει σε όλους προς κάθε κατεύθυνση, το χαρμόσυνο μήνυμα:

«Δόξα εν υψίστης Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία»

Σταύρος Ι. Παϊζάνος

Α Ε Ρ Ο Λ Ι Μ Ε Ν Α Ρ Χ Η Σ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 3 =