alexis-kougias

Ένα τρομερό ξέσπασμα μετά τον αγώνα, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, είχε ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή τη διαιτησία του Σλοβάκου, Μπόρις Μαρέφκα.

Ο γνωστός ποινικολόγος κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και προσωπικά του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV ο κ. Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά από συνενόηση με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο.

Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν αποχωρήσαμε. Ένα πεντακάθαρο γκολ, ένα πέναλτι που θα το έδινε ακόμη και ο κ. Μελισσανίδης, δεν καταλογίστηκαν.

Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όποιος δεν σέβεται τους ανθρώπους, αυτούς που αγαπούν αυτό το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα που είναι το ποδόσφαιρο, δεν σέβεται τη δημοκρατία.

Δεν είναι δυνατό να φέρνεις αυτόν τον διαιτητή εδώ. Αυτόν τον διαιτητή που είναι στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, ένα πρωτάθλημα ισάξιο της Super League 2, να μην πω της Γ’ Εθνικής και να κάνουν αυτά που έγιναν.

Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης μου έδωσε το “πράσινο φως” μετά από συνενόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης είναι νέος στο υπουργείο, θα πρέπει, όμως, να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό. Μου έχουν στείλει μηνύματα οπαδοί όλων των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μου είπαν το γκολ ήταν κανονικό. Το πέναλτι, ήταν πέναλτι.

Θα συζητήσουμε με τον κ. Μαρινάκη. Είναι πρόκληση και για την Δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ, να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + one =