kostis-kontoleon

Αφιέρωμα στον ταλαντούχο Κυθήριο, Κωνσταντίνο Κοντολέων, με τίτλο «Ένα χαρισματικό Τσιριγωτάκι 16 ετών κατασκεύασε ένα βιολί», συνέταξε, σε ανάρτησή της στο προσωπικό της ιστολόγιο τον Μάρτιο του 2019 η Ελένη Χάρου.

Ακολουθεί το αφιέρωμα:

Ο Κωστής Κοντολέων, ο πολυτάλαντος, γεννήθηκε και μεγάλωσε ως μοναδική παιδική παρουσία στο άλλοτε πολυάνθρωπο, χωριό των Βιαραδίκων, παρατηρώντας την υπέροχη φύση που τον περιέβαλλε και διδασκόμενος από την πείρα των μεγάλων.

Μαθητής του Δημοτικού έφτιαχνε με μεγάλη επιδεξιότητα φλογέρες. Σήμερα, μαθητής του Λυκείου, αποφάσισε να φτιάξει μόνος του ένα βιολί. Προμηθεύτηκε τα κατάλληλα ξύλα και έφτιαξε το σκάφος του βιολιού από ασφένταμο και κέδρο του Λιβάνου. Έφτιαξε το μπράτσο και κόλησε απάνω έβενο. Σκάλισε τον κοχλία, άνοιξε τις τρύπες και τοποθέτησε τα κλειδιά. Πήρε ένα κόκκαλο βοδιού, το σμίλεψε και έφτιαξε το χορδοστάτη, τέντωσε τις χορδές στην ταστιέρα και έτοιμο το βιολί.

Τώρα ο Κωστής χαίρεται τον κόπο του και σεργιανίζει με πολύ μεράκι στη μουσική παράδοση των Κυθήρων και μάλιστα στα πιο αυθεντικά ακούσματά της.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + nineteen =