Ο διακεκριμένος Αμερικανός ανοσολόγος Άνθονι Φάουτσι εξέφρασε τον φόβο σήμερα ότι «τα χειρότερα» στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την πανδημία της Covid-19, θα έρθουν μετά την εορταστική περίοδο.

«Συμμερίζομαι την ανησυχία του (εκλεγμένου) προέδρου Μπάιντεν για το ό,τι ενδέχεται να επιδεινωθεί (η κατάσταση) τις επόμενες εβδομάδες», εκτίμησε μιλώντας στο CNN. Πρόσθεσε ότι φοβάται πως θα παρατηρηθεί και νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από Covid-19 στον κόσμο, καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 200.000 κρούσματα και πάνω από 3.000 θάνατοι εδώ και τρεις εβδομάδες. Ο Φάουτσι, που είναι μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του Λευκού Οίκου και θα συνεχίσει να συμβουλεύει και τον επόμενο πρόεδρο, είπε σήμερα ότι η έκρηξη των κρουσμάτων μπορεί να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο ήδη καταπονημένο σύστημα υγείας.

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ Τζερόμ Άνταμς, παραδέχτηκε και αυτός ότι «ανησυχεί πολύ» για την ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές. «Ακόμη και αν ταξιδέψατε (…) πρέπει να πάρετε μέτρα», είπε, συστήνοντας στους πολίτες να μην επισκέπτονται ευάλωτα πρόσωπα για διάστημα δύο εβδομάδων μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές.

Σύμφωνα με την υπηρεσία TSA, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των αεροδρομίων, περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανοί ταξίδευαν αεροπορικώς καθημερινά κατά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 19 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 332.000 νεκροί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =