Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχτήκαμε στις 22 Φεβρουαρίου τον παλαιό μας μαθητή, διαπρεπή πλέον επιστήμονα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Δρ. Κωνσταντίνο Τρίμμη. Απόφοιτος του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων, σπούδασε στη συνέχεια Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. Ο Κωνσταντίνος Τρίμμης εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία από το 2011, ενώ εν παραλλήλω ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στην Προϊστορική Αρχαιολογία του Αιγαίου στο Α.Π.Θ. κι ένα διδακτορικό στην καταγραφή αρχαιολογικών αισθήσεων στα νεολιθικά σπήλαια των Βαλκανίων στο Cardiff University. Εργάζεται ως λέκτορας στο τμήμα Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας του University of Bristol της Αγγλίας.

Επικοινωνεί τα αποτελέσματα των ερευνών του μέσα από ομιλίες, δοκίμια, άρθρα και βιβλία. Με αγάπη και σεβασμό προς το σχολείο του, θέλησε να παρουσιάσει βασικές αρχές της σπηλαιολογίας καθώς και τα σπουδαιότερα σπήλαια του νησιού των Κυθήρων στους νεαρούς μαθητές του σχολείου.

Επιπλέον, ο εξαίρετος και αγαπητός συμπατριώτης συνόδευσε διδακτική επίσκεψη ομάδας μαθητών στο Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Καλάμου και εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο σχηματισμού των σταλακτιτών και σταλαγμιτών, δίνοντας επιτόπου και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα σπήλαια γενικά.

Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει με το ήθος, την ευγένεια και την επιστημοσύνη που τον διακρίνουν την επιστημονική και κοινωνική του πορεία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × four =