kythera-trails

Στην σύζευξη της κυθηραϊκής έκδοσης πεζοπορικού τουρισμού με το γαλλικό κοινό, όπως αποτυπώθηκε στα πλαίσια της εξειδικευμένης έκθεσης πεζοπορικού τουρισμού στην Ευρώπη “Le Salon Du Randonneur 2022”, που πραγματοποιήθηκε στη Λυών, αναφέρεται, με δελτίο Τύπου, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Το γαλλικό πεζοπορικό κοινό υποδέχτηκε, με μεγάλο ενδιαφέρον, τα Μονοπάτια Κυθήρων «Kythera Trails». O Δήμος Κυθήρων συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση «Le Salon du Randonneur» στη Λυών της Γαλλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε 25-27 Μαρτίου 2022 .

Η αποστολή των Κυθήρων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η είδηση αναδημοσιεύτηκε σε γνωστές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Παράλληλα, η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με Νέα Ματιά» συνδέθηκε απευθείας με τη Λυών και τη συνεργάτιδα της Paths of Greece, Ελένη Μίσιου, ειδικά για τα «Μονοπάτια των Κυθήρων» .

Από την επαφή με τον κόσμο στην έκθεση έγινε σαφές, ότι οι Γάλλοι αναζητούν ήσυχους και αυθεντικούς προορισμούς, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Έτσι, τα Κύθηρα έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ειδικά για επισκέπτες εκτός καλοκαιρινής περιόδου, ως ένας παρθένος τόπος με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών, ποιοτικές υποδομές και πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Τα Κύθηρα είναι γνωστά στους Γάλλους από τις τέχνες και τη μυθολογία, αλλά λιγότερο γνωστά ως τουριστικός προορισμός. Έτσι, τους καλέσαμε να «αποβιβαστούν στο νησί της αγάπης», όπως είναι γνωστά τα Κύθηρα στη γαλλική λογοτεχνία και ζωγραφική.

Ήδη, μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά γραφεία πεζοπορικού τουρισμού, διαθέτουν οργανωμένα πεζοπορικά πακέτα που περιλαμβάνουν και τα Κύθηρα.

Η συμμετοχή στην έκθεση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Paths of Greece. Ο Δήμος Κυθήρων, με εταίρους το ΚΙΠΑ, το MedINA και την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας επενδύουν, από το 2017, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Το Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 11 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Επισκεφτείτε μας: Web / App / Facebook / Instagram / YouTube / Tripadvisor

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × five =