nosokomeia-anavoli-non-covid-peristatikon

Οι παράπλευρες απώλειες της επέλασης του κορονοϊού, είναι πλέον μια ζοφερή πραγματικότητα που θέτει νέα δεδομένα στις ζωές ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από διάφορα νοσήματα και βλέπουν τώρα προγραμματισμένα χειρουργεία να παραπέμπονται στις καλένδες.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της κυρίας Ρόζας, η οποία, προ τριετίας είχε χάσει το ένα της μάτι από ωχρά κηλίδα και εδώ και 1,5 χρόνο αντιμετωπίζει ανάλογο θέμα στο άλλο μάτι. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ανά δύο μήνες, κάνει μια απαραίτητη ένεση στον «Ερυθρό Σταυρό», όμως πλέον το νοσοκομείο αυτό έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid και η ίδια δεν μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία της.

Η γυναίκα έχει παραπεμφθεί σε ιδιωτικό ιατρείο, όπου είναι υποχρεωμένη να πληρώσει. «Μου είπαν πως δεν μπορώ να κάνω τη θεραπεία διότι έκλεισαν όλο το νοσοκομείο για Covid. Ο γιατρός είπε να πάμε σε ιδιώτη και δεν μπορούν να μας δώσουν και το φάρμακο. Ο ιδιώτης μόνο για να κάνει την ένεση ζητεί 200 ευρώ. Το φάρμακο, δεν ξέρω πόσο κοστίζει, είναι κρατικό. Ηδη, υπάρχει στο νοσοκομείο το φάρμακο για μένα, αλλά μας είπαν ότι “δεν μπορούμε να σας το δώσουμε”. Εμείς τώρα τι να κάνουμε; Να τυφλωθούμε;», αναρωτιέται η καταγγέλλουσα.

« Ο ΕΟΠΥΥ με καλύπτει αλλά επειδή έχουν μετατρέψει όλο το νοσοκομείο σε Covid, δεν υπάρχει μία πτέρυγα για να μας εξυπηρετήσει. Οι γιατροί είναι πολύ ευγενικοί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά και αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουμε», σημείωσε.

Ο σύζυγος της κυρίας Ρόζας, εξηγώντας το πρόβλημα, σημείωσε. «Ο ΕΟΠΥΥ μας καλύπτει αλλά το φάρμακο είναι κρατικό και είναι πανάκριβο. Εφόσον το τμήμα έχει κλείσει μόνο για κορονοϊό το φάρμακο παραμένει στο νοσοκομείο σε ψυγείο και δεν μπορούμε να το πάρουμε από το νοσοκομείο».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 4 =