Η Κίνα έθεσε επιτυχώς σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο δοκιμών για επικοινωνίες 6G, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το CGTN, η εκτόξευση έγινε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Ταϊγιουάν στην επαρχία Σάνξι στις 6 Νοεμβρίου.

Ο εν λόγω δορυφόρος ήταν ένας από τους 13 που μετέφερε ο πύραυλος Long March-6. Όπως υποστηρίζεται, θα πραγματοποιήσει δοκιμές τηλεπικοινωνιών terahertz στο διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της δορυφορικής τεχνολογίας υψηλών ταχυτήτων, που αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα για τον «διάδοχο» του 5G- το οποίο ακόμα δεν έχει τεθεί σε ευρεία χρήση ανά τον πλανήτη.

Όπως σημειώνει το CGTN, το terahertz είναι «ένα είδος ηλεκτρομαγνητικού κύματος με εύρος συχνοτήτων μεταξύ μικροκυμάτων και υπερύθρων», και ο δορυφόρος μεταφέρει εξοπλισμό επικοινωνιών terahertz που «έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την Κίνα».

Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών είναι ακόμα πολλά χρόνια μακριά από κάποιου είδους συμφωνία ως προς τα χαρακτηριστικά του 6G, οπότε δεν είναι βέβαιο πως η τεχνολογία που δοκιμάζεται θα είναι αυτή που θα καταλήξει στο τελικό 6G. Πάντως, όπως υποστηρίζεται, τα κύματα terahertz υψηλών συχνοτήτων είναι ικανά να επιτύχουν ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων πολύ μεγαλύτερες από αυτές του 5G.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δορυφόρος μεταφέρει επίσης τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για πρόληψη δασικών πυρκαγιών και παρατήρηση καλλιεργειών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × four =