Κέρδη άνω των 120 εκατ. ευρώ ο Μπερλουσκόνι

Κέρδος άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ αποκόμισε το 2020 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέσω των συμμετοχών του. Το αφεντικό της Μόντσα, έκλεισε το έτος σε μεγάλο βαθμό θετικά χάρη στη Fininvest.

Οι τέσσερις εταιρείες χαρτοφυλακίου των οποίων κατέχει την πλειοψηφία (Holding Italiana Prima, Secondo, Terza και Ottava) έχουν το 61% των μετοχών της Fininvest, με το υπόλοιπο στα χέρια των παιδιών του, Μαρίνα (8% μέσω της Holding Italiana Quarta) που είναι πρόεδρος του οικογενειακού ομίλου, Πιερ Σίλβιο (8% μέσω της Holding Italiana Quinta) και Λουίτζι, Μπάρμπαρα κι Ελεονόρα (21%).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ισολογισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, οι τέσσερις εταιρείες χαρτοφυλακίου του Μπερλουσκόνι κατέγραψαν κέρδη συνολικού ύψους 123 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κέρδους 174 εκατομμυρίων το 2019. Ένα κέρδος που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη διαχείριση της Fininvest, ενώ μερίσματα συνολικού ύψους 114,5 εκατομμυρίων ευρώ συλλέχθηκαν από την οικογενειακή εκμετάλλευση.

Συνολικά, τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων εταιρειών χαρτοφυλακίου του πρώην ιδιοκτήτη της Μίλαν, από τις 30 Σεπτεμβρίου, ήταν 409,7 εκατομμύρια ευρώ.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...

Η άνοιξη στα Κύθηρα έχει το χρώμα της ορχιδέας

Η άνοιξη στα Κύθηρα δεν είναι απλώς μια εποχή...

«Βόηθα, Χριστέ, την Ορφανή». Η ηρωική Άνοιξη του γυναικείου προλεταριάτου

Αν θέλουμε να δούμε την Ιστορία όχι σαν μια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img