Πανζουρλισμός το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Μάρνης και Αριστοτέλους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα της αστυνομίας να σταματήσει και χτύπησε με δύναμη μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Τότε, ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το όπλο, πυροβόλησε κατά του αλλοδαπού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αλλοδαπός έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα ενώ στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

pyrovolismos-allodapou
Φωτογραφία αυτόπτη μάρτυρα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα  στο avgi.gr για το πώς έγινε καταδίωξη και πυροβολισμοί στην καρδιά της Αθήνας νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αυτόπτης μάρτυρας στο avgi.gr:

«Άκουσα πυροβολισμούς και φωνές και βγήκα στο μπαλκόνι να δω. Ένα λευκό αυτοκίνητο προσπαθούσε να διαφύγει τον έλεγχο από ομάδα αστυνομικών, στην Μάρνη στο αντίθετο ρεύμα, προς το Πολυτεχνείο.

Λόγω του μποτιλιαρίσματος, τέτοια ώρα, δεν πήγαινε γρήγορα και ένας αστυνομικός με το όπλο στο χέρι, έτρεχε πίσω από το αμάξι και έφτασε δίπλα στον οδηγό φωνάζοντας να σταματήσει.

Το λευκό αμάξι δεν σταματούσε και δεχότανε πυρά από τον αστυνομικό.  Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, στρίβοντας αντίθετα προς την Αριστοτέλους, στην γωνία του υπουργείου Υγείας, όπου και δέχτηκε απανωτές βολές από τον αστυνομικό που ήταν δίπλα του, σχεδόν εξ επαφής. Ο οδηγός σταμάτησε τραυματισμένος.

Ήρθαν και οι άλλοι της ομάδας και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο αιμόφυρτο. Ήταν σχεδόν αναίσθητος με αίματα στο αριστερό του πόδι. Μάλλον για να αποφύγει τις σφαίρες, έσκυψε στο κάθισμα του συνοδηγού και η αριστερή του πλευρά δέχτηκε κάποιες από τις βολές. Σε λίγο τον είδα να κινείται, ξαπλωμένος και με δεμένα τα χέρια του πισθάγκωνα, στο πεζοδρόμιο».

Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένος και ότι ήταν πολύ σκληρές οι εικόνες που είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια.

«Έχω σοκαριστεί με την εικόνα του αστυνομικού, να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να διαφύγει. Εκτός και αν ήξερε ότι ήταν οπλισμένος και κινδύνευε η ζωή του. Όπως επίσης, δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί, πριν ακούσω τους πυροβολισμούς και τις φωνές, που με έκαναν να βγω και να παρακολουθήσω αυτήν την αστυνομική επιχείρηση.  Ομολογώ ότι ήταν πολύ σκληρή η εικόνα».

Σύμφωνα με το avgi.gr, το άσπρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, είναι ένα Peugeot 208, και όπως διαπιστώθηκε, έχει κλαπεί από την περιοχή της Βάρης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =